26 Април 2024петък20:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„Левски” съкруши „Ботев” Пд с 4:1

Костов отново вкарва 2, дръпва при голмайсторите с 13 попадения

/ брой: 214

автор:Марин Милашки

visibility 2662

Левски показа, че не е изпаднал в криза, въпреки отпадането след дузпи от Черно море във Варна за Купата на България в сряда. Пред 10 000 зрители на "Георги Аспарухов" "сините" съкрушиха традиционно неудобния Ботев Пд с 4:1 в дербито на 14-ия кръг на Първа лига. Голмайсторът на първенството Станислав Костов (29 и 55) отново отбеляза 2 гола и дръпна при стрелците с 13 попадения. Чужденците Кали Тиам (51) и Давиде Мариани (74) също се разписаха във вратата на Даниел Кайзер. Другият българин, започнал като титуляр за "сините" - вратарят Божидар Митрев, направи поредната си кошмарна грешка през новия сезон и от нея се възползва юношата на Левски Антонио Вутов.

През втората част Левски напълно обезличи съперника си и за първи път от 9 години напълни вратата на най-стария клуб в България с 4 гола. С 11-ия успех за сезона 26-кратните шампиони изскочиха на върха с 34 т., с 2 повече от шампиона Лудогорец, който снощи гостува на Етър.

Левскарите записаха 21-ви пореден успех в София срещу пловдивчани. Общо Левски има 52 победи в София срещу Ботев, който е с 8 успеха в столицата и 7 равни. "Сините" са побеждавали "жълто-черните" 74 пъти в 133 мача досега, а "канарчетата" са с 38 успеха, като 21 срещи са завършили без победител.

През седмицата и ботевци играха 120 минути и биха дузпи в турнира за купата, но отстраниха Берое с 4:3 в Стара Загора.

Наставникът на домакините Славиша Стоянович направи две принудителни промени в стартовите 11 от мача  на "Тича" с Черно море, където тежки контузии получиха Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. Исландецът е аут до края на сезона и на поста му игра Нуно Рейш, а вместо Горанов французинът Луи Нганиони дебютира със синия екип. Сънародникът му Габриел Обертан пък изведе Левски с капитанската лента и се отличи с асистенция за втория гол на Костов. Бившият левскар Димитър Пиргов получи жълт картон за груб фаул срещу Кабрал, а малко по-рано му беше спестен такъв за нарушение срещу Мариани.

Капитанът на ботевци в мача Тодор Неделев, за когото бяха пристигнали съгледвачи от Турция, отправи първи удар към вратата на домакините едва в 44-ата мин., но Митрев изби с една ръка в корнер. След изпълнението му топката попадна у Вутов, който стреля слабо към вратата от 20 м, а Митрев допусна левашка грешка и под ръцете му кълбото спря в мрежата. 

На полувремето феновете бяха бесни след поредния гаф на Божката, а след паузата титулярният капитан на пловдивчани Лъчезар Балтанов влезе на мястото на Кампос. Стоянович пък пусна в игра Филипе Нашименто и Сержиу Буш, а Костов отново се размина с хеттрик, след като отстъпи мястото си на младока Илия Юруков (88), но беше изпратен с бурни аплодисменти от феновете. След последния съдийски сигнал публиката дълго аплодира Стоянович и играчите му.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ