14 Май 2024вторник04:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мицин завърши 14-и в Доха и без виза за Париж

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 684

Петър Мицин завърши 14-и на 200 м бътерфлай на Световното първенство по плуване в Доха, Катар. Велинградчанинът даде време 1:57,77 мин. в полуфиналната серия. Резултатът му бе по-слаб от сутрешните две плувания. 18-годишният българин стартира силно в първата серия, като се движеше четвърти след половината от дистанцията, но след последното обръщане отпадна физически и финишира последен. Времето му беше 15-о, но световният вицешампион от Фукуока 2023 Кжищоф Хмилевски (Пол) бе дисквалифициран. Това бе трето плуване за Мицин в рамките на деня, след като в сериите даде 16-и резултат с равно време с японеца Нао Хоромура и се наложи преплуване, което българинът спечели.
През 2023 г. Петър Мицин стана първият български плувец със световен рекорд при юношите в мъжкото направление в коронната си дисциплина 400 м свободен стил. Той вече има две олимпийски квоти за Игрите в Париж - на 400 и 800 м св. стил, както и покрит норматив „Б“ на 200 м св. стил.
Калоян Братанов записа лично постижение в кралската дисциплина 100 м св. стил, но остана далеч от полуфиналите. Живеещият в САЩ спринтьор преплува 100-те м за 49,67 сек. и завърши четвърти в деветата от 12-те серии, което му отреди 34-то място.
Спортната му форма е обнадеждаваща за щафетата ни 4 по 200 м св. стил, където също ще гоним олимпийска квота. Досегашното най-добро лично време на Братанов бе 49,73 сек. отпреди 3 години. 16-и резултат в полуфиналите (48,93 сек.) показа Камил Сиерадски (Пол).
Национален рекордьор в дисциплината е Йосиф Миладинов 48,83 сек., но той не стартира в кралската дисциплина. Най-бърз в сериите бе новият световен рекордьор от Китай Жание Пан, който с резерви плува за 47,82.

500 000 агнета продадени за празниците

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 87

800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 87

Правят електронна партида за всеки имот

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 87

Уникредит подменя картите на 1 милион клиенти в България

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 87

Москва започна офанзива в Харковска област

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 87

Силяновска се закле като президент на "Македония"

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 87

Захарова изгледала "погребението" на Европа

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 87

Русия откри запаси от нефт и газ в Антарктида

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 87

Тихи фанфари

автор:Аида Паникян

visibility 457

/ брой: 87

Тъжна равносметка

автор:Велизар Енчев

visibility 463

/ брой: 87

Големият скок на Китай

visibility 507

/ брой: 87

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ