29 Март 2024петък10:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

70

Антируски истерии

Фалшификациите на историята днес са пропаганден ход на агресорите. Хора, бдете!

/ брой: 100

visibility 39

Иван Ст. Иванов,
полковник о.з.


От самия край на Втората световна война започват антисъветски, а след разпадането на Съветския съюз - и антируски фалшификации и истерии. Днес те получиха ново развитие с предизвиканата война в Украйна - изцяло насочена срещу Русия, подкрепена със санкции в банковата и икономическата област. За жалост в тези прояви водеща е ролята на бившия съюзник на Русия в антихитлеристката коалиция - САЩ, и на подвластния им Европейски съюз.
Стигащи до абсурд са обвиненията срещу Руската федерация във всички възможни грехове. Ожесточението на истериите се засили след преврата в Украйна, подкрепян финансово и морално от САЩ и ЕС. В медиите масово преобладават нелепи обвинения, съпроводени с откровени лъжи и измами срещу руската държава и особено срещу нейния държавен глава Путин. Присъединяването на Крим към Руската федерация след законен референдум разпали още повече огъня на злобата срещу руския народ. "Агресивна" Русия се обяви срещу преврата в Киев, в подкрепа на борбата на населението на украинския югоизток за права и нормален живот. Очевидно САЩ все по-трудно осъществяват еднолично господство над света, антисъветизмът доби отчаяна форма на антирусизъм.
В навечерието на 70-та годишнина от победата над хитлеристка Германия премиерът на Украйна Яценюк даде интервю пред германска телевизия, изпълнено не със злост, но и с неграмотни обвинения за "нахлуването на Русия" (дори не Съветския съюз) в Германия и Украйна по време на Втората световна война"!? Никой от западните му покровители не осъди това изявление. Щафетата пое министърът на външните работи на Полша. При честването на 70 години от освобождаването на концлагера Освиенцим той заяви: "По-правилно е да се каже, че Украинският фронт, Първи украински фронт и украинците са освободили Освиенцим, защото украинските войници са били там през този януарски ден и те са отворили вратите на лагера, те са го освободили". Дали такива "политици" вярват, че младите поколения, които нямат памет за историята, ще повярват, че едва ли не Русия е нападнала мирната Германия, а Украинският фронт, който се е борил срещу "съветската окупация", е освободил Освиенцим? От кого? А излиза и въпросът: кой издигна знамето над Райхстага - Кантария, Егоров и Берест - значи цялата отговорност за "окупацията на Германия", по вашия тертип, трябва да се поеме не само от Русия, но и от Грузия и Украйна, господин Яценюк!
Освиенцим е освободен от Червената армия. А нейните части не са формирани на национален принцип. Първи Украински фронт е формиран след преименуването на Воронежкия фронт. Втори Украински фронт е създаден на 20.10. 1943 г. след преименуването на Степния фронт. Трети Украински фронт е сформиран на мястото на Югозападния фронт. Четвърти Украински фронт е създаден след преименуването на Южния фронт.
А това, че няма Първи Руски или Седми Грузински фронт, господа, дали означава, че руснаците и грузинците не са взели участие в боевете за победата над хитлерофашизма? Бойци и командири в Червената армия са били хора от различни националности. Победата е дело на съветските хора и никой няма право да прави манипулации и фалшификации с паметта на хората, воювали в състава на Червената армия - освободителка на Европа от кафявата чума.
Ужасно е, че т.нар. русофоби, в стремежа си да слугуват на Щатите, отравят обстановката около честването на 70-та годишнина от Победата над фашизма - най-величавото събитие на ХХ век, определило съдбата на съвременна Европа. Какво щеше да е днес Европа, ако Червената армия не бе довела докрай битката срещу Третия Райх?  Президентът на САЩ и подире му мнозина държавници от ЕС дори отказаха поканата да гостуват в Москва за тържествения парад на 9 май. Включително - нашият президент. Цинично е - заради 60 милиона европейци, загубили живота си във Втората световна война. Цинично е, г-н Плевнелиев!

"Превантивната война"

Митът за "превантивната война" на хитлеристка Германия срещу СССР възниква непосредствено след края на Втората световна война на Запад, особено в САЩ. Пропагандирането на тази теза става неотделима част от "студената война". На идеологическия фронт срещу Изтока застават реваншистки сили, включително нацистки генерали, спасили се от възмездието на съдилищата срещу виновните за нечуваната агресия срещу СССР и другите страни в Европа. "Непосилният" им труд роди мемоари, "изследвания" и дори "научни трудове за отминалата война.
Версиите за "превантивното", "изпреварващо" нападение на хитлеристкия блок срещу СССР фалшификаторите на историята използват за оправдание на фашизма, представяйки го за жертва на някаква подготвяна от СССР война. Този чудовищен и гнусен мит бе разработен в края на 50-те години на миналия век в САЩ, той бе подхванат и раздут от неонацистите и реваншистките среди в ГФР. Имаше също вариант за еднаквата отговорност на агресора и жертвата - на хитлеристка Германия и на СССР.
Ето е някои примери:
Вдовицата на един от главните виновници за войната - Рибентроп, осъден от Международния съд в Нюрнберг на смърт, публикува широко рекламираната от Запада книга "Заговорът срещу мира". В нея главен заговорник не са Хитлер и неговата камарила, а... болшевиките. Според авторката "Германия била принудена да укрепва въоръжените си сили заради заплахата от страна на СССР"!
Германските реваншисти и неонацисти възторжено посрещат книгата на американския професор Д. Хоген "Принудителната война". Дори заглавието й говори за опит да се пренебрегнат фактите. Неслучайно през 60-те години на миналия век тази книга е преведена на немски и претърпява 7 издания във ФРГ. Парите за нейната реклама, издаване и разпространение осигуряват същите монополи, които през 30-те години на миналия век субсидират Хитлер и неговата клика.
В "Оправдание за Германия" пък Г. Хертле, привърженик на неонацизма, се мъчи да докаже, че "превантивната война" на Германия предупреждавала за гигантско съветско настъпление. В създалата се днес геополитическа конюнктура отново е нужно да да опровергават тези твърдения. Все пак трябва да се разбере, че тези книги се изсипват особено над младите читатели като боклук от продрана торба. Това, което не може да бъде разбрано, е, че след разпадането на СССР в края на 90-те и началото на сегашния век, руски автори не само повтарят тези фалшификации, но прибавят и нови в услуга на Запада. За жалост в "демократична" България те се издаваха в прилични за страната тиражи, канеха се авторите им и се провеждаше и все по-яростно се провежда злостна пропаганда срещу всичко руско! Тези "трудове" се финансират предимно от Запада и се издават в милионни тиражи. Ден след ден, последователно, се обработва общественото мнение, насаждат се антикомунизъм, антисъветизъм и антирусизъм.
Фалшификациите на историята са едно от най-важните направления на западната пропаганда срещу Русия, срещу православието и срещу социализма. В повечето случаи фалшификаторите изпълняват "социална поръчка" на западните си господари. Това в американския печат е формулирано по следния начин: "За да може страната да продължи да изразходва много пари за въоръжаване, трябва да постави на важно място в съзнанието на хората комунистическата заплаха".
В крясъците за "червения империализъм" и "агресивността на болшевиките" в САЩ се разгръща ускорено производство на всякакви видове унищожителни оръжия. И това не е от днес и вчера. Още президентът Джонсън се хвали: "От януари 1961 г. ние увеличехме два пъти ядрената си мощ, приведена в бойна готовност. В Съветския съюз ракетите са много по-малко... Америка сега е по-силна от който и да било противник или комбинация от противници".
В днешно време по вина единствено на САЩ и НАТО международната обстановка рязко се влошава. Пропагандата за "превантивна война" против руснаците придобива още по-коварен и зловещ характер. Клеветата, че Русия е "хегемон" в тази опасност, измислена от щабовете на "студената война", е плод на тази пропаганда. Митът за руската военна заплаха се насажда от тези, които само за последните 20 години разрушиха с агресия десетки държави по целия свят, причиниха смъртта на стотици хиляди хора. Сега НАТО вече обгражда Русия, стига до нейните граници, а в същото време обявява Руската федерация за заплаха за световния мир! Превантивната война отново е в ход и пак други дават човешките жертви! Украинският народ вече изпитва жилото на тази война на своя гръб. Дори България е обявена за "фронтова държава". "Хора, бдете!", бе казал Юлиус Фучик. Този предупредителен вик се отнася и за нас, бих повторил: Българи, бдете!  


Песните за войната



Комбат

Николай Расторгуев с групата си "Любе"

А на войне, как на войне -
Патроны, водка, махорка в цене.
А на войне нелегкий труд,
А сам стреляй, а то убьют.

А на войне, как на войне...
Подруга, вспомни обо мне.
А на войне - неровен час,
А может - мы, а может - нас.

Комбат-батяня, батяня-комбат,
Ты сердце не прятал за спины ребят.
Летят самолеты и танки горят,
Так бьет-е комбат-е, комбат!

Комбат-батяня, батяня-комбат,
За нами Россия, Москва и Арбат!
Огонь, батарея!... Огонь, батальон!
Комбат-е, командует он.

Огонь, батарея! Огонь, батальон!
Огонь, батарея! Огонь, батальон!
Огонь, батарея!
Огонь! Огонь!! Огонь!!! Огонь и я...

А на войне, как на войне -
Солдаты видят мамку во сне.
На войне... да, то оно...
Там все серьезней, чем в кино.

Да, война, война, война...
Дурная тетка, стерва она!
Эх, война, война идет,
А пацана девчонка ждет.

А на войне, как на войне...
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ