26 Април 2024петък21:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП и ДПС категорично отказаха да подкрепят промените в Конституцията

/ брой: 114

автор:Юлия Кулинска

visibility 31

БСП и ДПС категорично отказаха да подкрепят  промените в Конституцията. Председателят на левицата Михаил Миков коментира, че още чака да види готов законопроект. Досега социалистите са получили само неподписан вариант на конституционните изменения. Няма да подкрепим самоцелни промени в Конституцията, чиято цел е натиск върху съдебната система, опакован като реформа, подчерта Миков.
Изключено е до моя подпис и на някой друг от ДПС да стои този на ултранационалист от НФСБ, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Избирателите на ДПС няма да ни дадат мандат да укрепваме властта на подобни хора в управлението на страната, категоричен е той. "Ние неведнъж сме подкрепяли стратегически решения и на този кабинет. Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на реформата зависи стабилността на кабинета и някой заповядва на ДПС да го подкрепи, за да укрепите властта на фашистите в управлението, мисля, че е сбъркал адреса, обясни Местан.
Радан Кънев от РБ обяви, че ако не се съберат необходимите гласове, конституционните промени за съдебната власт могат да се заобиколят чрез изменения в текстове закон по закон.
АБВ, която е част от управляващата коалиция, е колеблива в позициите и се оправдава, че за промените в основния закон е нужно Велико Народно събрание. За сметка на това 8 депутати от БДЦ положиха своите подписи под проекта, който до вчера събра подкрепата на над 100 депутати от ГЕРБ, РБ, ПФ и БДЦ. Те обаче са недостатъчни за осигуряване на мнозинство от 161 гласа, с които измененията да бъдат прокарани в парламента. ГЕРБ са готови на компромиси с опозицията, за да се осигурят необходимите гласове, заяви председателят на парламента Цецка Цачева, но не уточни за какви отстъпки става дума.


 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ