25 Април 2024четвъртък14:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Огледалото на илюзиите

/ брой: 115

автор:Алберт Аврамов

visibility 1374

Опасенията на света се материализират реално, "Ислямска държава" напредва и дори - тя идва! Някакъв несломим дух витае там, в тази общност от борци срещу цивилизационните ценности. Точно този отдавна невиждан дух очевидно ден след ден печели - привърженици, богатства, територии, битки...
Мисля, че е излишно да се връщаме към корените на това ужасяващо явление, след като дълго съзерцаваме с почти бездушна пасивност "Огнената геена", в която превръщат света в името на Пророка. И към това кой все пак ги създаде, мотивира и разюзди. Известно е.
Президентът на САЩ Обама заяви преди часове, че политиката на страната му е претърпяла временен тактически неуспех след офанзивите на ИД в Ирак и Сирия, а това, за жалост, било спънка в хуманното дело на водената от САЩ коалиция. Малко трудно обаче забелязваме въпросната хуманност, та трудно е да повярваме, че неговата увереност води към справянето с поредната чума в най-новата история на света. Обама обяви преди няколко години война на поредния "диктатор" - сирийския президент Башар Асад, подкладе войната срещу сирийския народ и започна методично да го унищожава, като съдействаше в развихрянето на доктрината "в името на демокрацията", без да жали средства и морал. И логично преживя поредния си крах, не само своя, но и на великата Америка.
Палмира, свещената антична световна реликва в Сирия, падна в лапите на ИД и е следващата жертва на човешката цивилизация, смазана от ударите на озверели вандали, за които нито религията, нито човещината, нито пък бъдещето на света имат значение. Кой, как и защо ги финансираше тези получовеци е повече от ясно. Не е ясно обаче какво е научил Обама от библията (в случай, че я e чел) за Геената - мястото за вечно наказание на грешниците. Не е зле президентът на САЩ да се взре в огледалото. 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ