28 Март 2024четвъртък14:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мазало от гафове

/ брой: 119

автор:Светла Василева

visibility 746

Префокусиране и нестандартен подход. Това е записано в годишната програма за национална туристическа реклама за 2015 г. Черно на бяло, на стр. 17. И утвърдено от министър Николина Ангелкова. Чудно ли е тогава случилото се в неделя на фестивала "Зелени дни", където са раздавани брошури на английски език, рекламиращи лов и риболов в страната ни, илюстрирани със снимки на животни, взети вероятно от интернет. Еколози разпознават сред илюстрациите мечка гризли и сьомга, каквито няма в България. След гафа със Скалистите планини на щата Колорадо, които президентът Плевнелиев ни пробута за български в първата си новогодишна реч, това би могло и да мине за поредното предизвикателство на чиновниците към интелигентността ни. Или за "префокусиране и нестандартен подход" в туристическата реклама, както пише в програмата на Ангелкова.
Де да беше всичко толкова невинно! Ама не е. Защото става въпрос за безхаберие, непрофесионализъм, хаос и липса на контрол. И върху всичко това опит, за кой ли път, за бягство от отговорност. Понеже какво казваме с брошурите - заповядайте на лов за мечки и сьомга. Само че отстрелът на мечки е тотално забранен в страната от август 2014 г., а сьомга в нашите водоеми няма. Вчера цял ден министър Ангелкова бяга по тъча по въпроса за отговорността. И замазва ли, замазва. Щели да разследват. Щели да проверяват. Щели да наказват. Предишни управляващи били виновни, те отпечатали брошурата. Сегашните - невинни. Че кой тогава нареди да я извадят от склада и да я раздават на фестивала?

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ