20 Април 2024събота12:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разнобой в ЕС

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел се обяви за Европа "на различни скорости"

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 30

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел заяви, че на Европа ще й се наложи да се движи "на различни скорости" в бъдеще, като Франция и Германия поемат водачеството. В Европа имаме нужда от смелост в нашето сътрудничество, както и от различни скорости, отбелязва Габриел в интервю за вестник "Билд".
Според него държавите като Германия и Франция трябва да бъдат водещи конкретно в енергийната, икономическата или финансовата политика.
Габриел изтъкна, че Европа трябва да се реформира, за да стане по-социална и справедлива,  призова за повече инвестиции и ръст за откриване на работни места, също така справедливо разпределение на имигрантите от Северна Африка.
"Задачите, които стоят пред нас, са толкова големи, че всяка страна е толкова малка да ги разреши сама. Дори силна Германия. По тази причина време е Европа да се реформира", призовава той.
Изявлението на германския вицеканцлер, който е и министър на икономиката, идва в навечерието на визитата в Германия на британския премиер Дейвид Камерън, който се опитва да издейства реформи на Евросъюза преди провеждането на референдум за членството на Великобритания през 2017 година.
Междувременно френската крайно дясна партия ДНационален фронт" предложи Париж да последва примера на Лондон и да проведе референдум за членството в ЕС, предаде ТАСС.
"Това изцяло съвпада с политическата програма на "Националния фронт". Ние искаме правителството да проведе аналогичен референдум, който да стане синоним на възстановяването на демокрацията", каза говорителят на партията Флоран Филипо.
По думите й такъв избор трябва да направят не само британци и французи, но и "всички европейски народи".
"Ако правителството откаже да организира референдум във Франция, ние ще опитаме да направим така, че въпросът да стане основен в следващата кандидат-президентска кампания", допълни тя.
Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс обаче предупреди, че страната му ще каже "не", ако Великобритания поиска специален статут в Европейския съюз. Изказванията на Фабиюс показват, че Франция вероятно ще възприеме твърд подход и ще възрази срещу предоставяне на благоприятни условия на Обединеното кралство, пише британският в. "Гардиън". Изданието посочва, че според Париж, ако това стане, то може да подкопае позициите на френския бизнес в единния пазар. Франция обвини Дейвид Камерън, че се опитва да "разглоби" ЕС, пише "Дейли телеграф" по същия повод. Вестникът цитира думите на Фабиюс, че Великобритания е "влязла във футболен клуб и не може насред мача да решава, че иска да играе ръгби".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ