26 Април 2024петък21:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трагедия по плевнелиевски

/ брой: 128

автор:Мария Нинова

visibility 189

Хубаво е всеки да си използва думата "демокрация" за каквото му хрумне. Тя ще се окаже любимата думичка на политиците ни. Толкова години замазват грешките си и бъдещите си грешки с нея. Всеки работи в името на нея, всеки се бори за нея.
Във всички изказвания на един човек в държавата може да чуете за европейските ценности и демокрация. Почти всяко негово изказване буди смях и става повод за подигравка. Росен Плевнелиев. Фигура, която успя за 4 години да раздели българите, вместо да изпълнява функцията си на обединител. И този същият човек сега казва, че ако референдумът му не мине, това ще се превърне в "трагедия за демокрацията". С такава самовлюбеност и самочувствие говори, че човек, като си припомни малка част от гафовете му, му става хем смешно, хем тъжно, защото все пак това е лицето на държавата, а буди само насмешка.
Той сам нарече себе си "ирландска пастирка". В новогодишна реч се опияняваше от прелестта на българската природа, а зад него бе кадър на Скалистите планини в САЩ. По време на първото управление на ГЕРБ, когато бяха замразени всички доходи, подари на Папа Бенедикт XVI 200 килограмово позлатено яйце. Прие чешкия президент Вацлав Клаус с думите "Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша...". В свое слово за 3 март не спомена никъде Русия.  Това е малка част от всички гафове, който Плевнелиев успя да сътвори в последните години. Той доказа, че не може да прави реални политически преценки, а грандоманията му се проявява в неподходящи случаи. Изказване, след изказване, той сам успя да се опозори в обществото. Затова няма никаква трагедия в това желанието на богаташчето да не се сбъдне. Пък и да се сбъдне няма да доведе до съществена промяна. Отново ще бъдат избирани едни и същи, но по различен начин.
Трагедия е, че ни управляват калинки и марионетки. Трагедия е, че те ни продават на всеки и не се борят за българския интерес. Трагедия е, че с всяка изминала година образованието върви надолу. Трагедия е, че здравеопазването е в критично състояние. Трагедия е, че културата загива. Трагедия са доходите на хората. Но това от високата камбанария на държавния глава явно не се вижда. Което не му пречи обаче да оплаква нероден Петко...
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ