28 Март 2024четвъртък16:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мечта за Африка

/ брой: 130

автор:Галина Младенова

visibility 202

Литва би се съгласила да приеме най-много около 40 бежанци от Африка. Това обяви премиерът на страната Алгирдас Буткявичюс. Всъщност според плана на Еврокомисията Вилнюс трябва да приеме 710 човека. А като четем информациите за хилядите бежанци, спасени само за денонощие в Средиземно море, ни става ясно, че плановете на еврочиновниците са, меко казано, смешни. А "дърпането" на Литва да приеме африканци изглеждат просто неморални.
Всички са наясно, че Италия, Гърция и Испания не могат да подслонят милионите, хукнали да търсят спасение в Стария свят. Истината обаче е, че тези хора са абсолютно неподготвени за европейския начин на живот. Огромната част от тях нямат нито необходимото образование, нито манталитета, нито културата, за да живеят достойно в Европа. Докато съществуваха сатрапи като Кадафи, Саддам Хюсеин и Хосни Мубарак, Европа си живуркаше спокойно. Други си цапаха ръцете, избивайки африканците, дръзнали да потърсят спасение. Същата тази Европа обаче се сети за човешките права, за морала и се втурна да ликвидира сатрапите, да подпомага нежни и недотам нежни революции. Сега сърбаме попарата от тези действия. Няма го вече Кадафи и както изглежда, ще се наложи европейците или да си цапат ръцете, или да се постеснят и да изхранват имигранти. Идеята да затваряме границите, както обмислят унгарците, няма да проработи. На африканския бряг са се струпали милиони кандидати за бежанци, готови да щурмуват Стария свят.
Може би е време вместо плановете къде да настаняваме африканските имигранти да помислим дали Европа да не имигрира. Че какво й е на Африка? Приказен континент с много богатства (добре експлоатирани от европейците и днес) и с вечно лято. Така че, дайте да си стягаме багажа овреме. Да му мисли топлофикация как ще се оправя с африканците тук.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ