29 Март 2024петък12:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Най-скъпите питиета бележат нови върхове

Внушителната им цена е не само резултат от тройната дестилация, а се вдига и от скъпоценните камъни, злато и платина, инкрустирани в бутилките

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 34

Колкото и да се говори за криза, на колкото и да се изчисляват загубите на луксозната индустрия, алкохолните питиета продължават да се продават и да бележат нови и нови ценови върхове. В топ листата на най-скъпите напитки рекордът принадлежи на ускито "Dalmore 64 Trinitas". От него бяха продадени две бутилки по $160 000 всяка, а последната - третата, още чака купувач. На второ място е "The Macallan Fine & Rare Vintage", отлежаващо от 1926 г. Уискито, което влезе в рекордите на Гинес, струва 38 000 долара.
За най-скъпа водка се смята бутилката "Diva", купена през 2010 г. за 760 200 евро. При това напитката не е създадена в Русия, а в Шотландия. Внушителната й цена, разбира се, не е резултат от тройната дестилация, а от 48-те скъпоценни камъни, инкрустирани в бутилката.
"Ultra Premium Tequila Ley" е 1.3-литрова текила, за която са платени $3.5 млн. Ултраскъпата напитка бе създадена от "Hacienda La Capilla", Мексико, и цената отново се определя от съда, в който е сложена. А той е направен от 2.38 кг платина с 400 диаманта с общо тегло 328 карата.
Анонимен купувач смая "Кристис", като плати м.г. 304 375 долара за 6-литрова бутилка бордо "Chateau Cheval-Blanc" от 1947 г. Такива пари никога досега не бяха давани за вино.
Първенството за най-скъп коняк държи "Henry IV Dudognon" с цена от $2 млн. Създадена от стогодишен спирт, тази напитка се съхранява в изработена от злато и платина кутия с 6500 сертифицирани диаманти.
Най-скъпото пенливо вино бе предложено ексклузивно за руските олигарси от Leon Verres под името "Шампанско за милиардери". Оказа се, че интерес към кожената и украсена с диаманти бутилка в казашки стил за $2.7 млн. има не само там, но и в Дубай, и в Китай.
"Скромните" 700 паунда (1172 долара) трябва да платят за 12-литрова бутилка "Vieille Bon Secours" желаещите да опитат най-скъпата бира. Тя се предлага само в лондонския "Belgo Restaurant". Две от трите редки бири вече са продадени и затворена все още остава само една.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ