20 Април 2024събота00:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Предстои

56 карикатуристи излагат на "Шипка" 6

Нови стихотворения

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 741

Над 56 български карикатуристи ще участват в откриващата се във вторник от 18 часа на "Шипка" 6 в столицата традиционна Национална изложба на карикатурата. В експозицията ще бъдат подредени творби от всички поколения - ще бъдат показани както работи на по-възрастни "класици", така и на млади карикатуристи, представящи поколението след 80-те години на миналия век - сподели специално за ДУМА Албена Спасова от СБХ.
Сред "класиците" личат имената на Милко Диков, Генчо Симеонов, Велин Андреев, Георги Чалъков, Коста Драгостинов, Любомир Михайлов, Стефан Десподов, Ивайло Цветков, Чавдар Георгиев, Чавдар Николов и др.
И в това издание на изложбата преобладават карикатурите на политическа тема, както през предишните години. Противно на очакванията в нея обаче има по-малко портрети на Бойко Борисов и неговия антураж, което организаторите на изложбата се въздържат да коментират. Причина за това е може би недостатъчната "политическа фотогеничност" на премиера - коментира двусмислено карикатурист от поколението на "класиците".
И през тази година ще бъдат връчени традиционните награди: на СБХ и секция "Карикатура" на съюза, наградата "Доньо Донев" на Столична община, на Дома на хумора и сатирата в Габрово, на в. ДУМА, както и наградата за еротична карикатура от Георги Чалъков (повече по темата на стр. 22) в ПЕГАС.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ