25 Април 2024четвъртък20:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Екоработно място

Как да внедрите зелената идея на работното си място

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 929

Има много начини да се грижим за околната среда, но хората обикновено се фокусират върху правенето на промени в домовете си. Въпреки че много неща не зависят от вашия контрол на работното място, това не означава, че не можете да практикувате екологични навици между девет и пет часа. Ето няколко дребни неща, които можете да правите на работното място.

Изключете компютрите

За да спестите електричество във вашия офис, не забравяйте да изключите компютъра си, преди да си тръгнете от работа. Може да се наложи преди това да се консултирате с IT отдела, за да се уверите, че компютърът ви не прави бекъп на информация, докато ви няма, или не изисква друг вид поддръжка.
По време на деня, докато все още работите, оставяйте компютъра си в спящ режим - това ще намали използваната енергия с до 70%, нещо, което скрийн сейвърите не могат да направят.

Принтирайте по-икономично

Когато принтирате документи, използвайте и двете страни на листа и избягвайте цветното принтиране, когато е възможно.
Ако имате пълномощие или можете да давате идеи, предложете да се закупува хартия без хлор, която е с по-висок процент рециклируемо съдържание. Има варианти да закупувате и хартия от бамбук, коноп или органичен памук.

Рециклирайте, рециклирайте, рециклирайте

Поставете кошчета за отпадъци на удобни места в офиса и ясно отбележете какво може да се изхвърля във всяко кошче. Също така можете да допринесете за създаването на нова политика във фирмата за закупуване на офис консумативи и мебели, направени от рециклирани материали.

Екологично пътуване

Когато се налага да пътувате по работа, потърсете алтернативни начини да се транспортирате като влакове, автобуси или метро. Ако пътувате в чужбина и се налага да наемете кола, потърсете във фирмите, отдаващи коли под наем, хибрид или друга икономична такава.

Използвайте безопасни почистващи продукти

Също като в дома си, и на работа можете да използвате нетоксични почистващи продукти. Ако се налага, донесете си такива от вкъщи. Също така обмислете да сложите едно-две живи растения на бюрото си. Те не само ще променят атмосферата, но и ще поглъщат замърсяването.

Гасете светлините

Помогнете за спестяването на електричество, като гасите лампите в офиса си, когато излизате за повече от 15 минути. По време на деня бихте могли да се справите и само с естествена светлина. Вдигнете щорите и пуснете слънчевата светлина вътре!
Можете и да употребявате енергоспестяващи крушки и сензори за движение, които автоматично изключват осветлението, когато то не е необходимо.
Това са малки стъпки, но ако всеки от нас ги прави всеки ден, те ще доведат до по-добро бъдеще и за нас, и за нашите деца!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ