23 Април 2024вторник10:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов за Цветанов:

Всеки се радва, когато шефът му е зле

Премиерът прави работна група, ще затяга контрола върху СРС

/ брой: 24

автор:Дума

visibility 686

Всеки се радва, когато началникът му е зле. С тези думи Бойко Борисов коментира защо Цветан Цветанов е бил толкова щастлив при избухването на скандала със СРС-тата.
Премиерът не отрече, че е лобирал за Николай Вучев и това му се струвало много нормално. И за други бих го направил, отсече Борисов.
Междувременно Цветан Цветанов продължи да заплита ситуацията около Ваньо Танов и подслушването му от службите. Той продължи да настоява, че премиерът не е знаел, че Танов е подслушван, въпреки че часове по-рано Борисов публично заяви, че е знаел както за подслушването, така и за прокурорската проверка срещу Танов. Няма образувано досъдебно производсто срещу шефа на митниците, каза пък вътрешният министър по време на парламентарния контрол.
Все още обаче Цветанов не можел да коментира откъде са изтекли записите. Те са с неясен произход и поради това са манипулирани, убеден е той.
Бойко Борисов поиска вчера да се създаде работна група, която да анализира как се прилага Законът за СРС. Той е изпратил писмо до председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, до главния прокурор и до председателя на подкомисията за контрол на СРС в НС, съобщиха от пресцентъра на МС. Борисов изтъквал, че "в последно време въпросът за използването, прилагането и контрола върху използването на СРС се поставя настоятелно в публичното пространство. Наше задължение е да създадем условия за сигурност и спокойствие на българските граждани, така че никой да не се чувства застрашен, ако не е допуснал нарушение на закона".
Борисов предлага създаването на работна група под ръководството на министъра на правосъдието, в която да бъдат включени представители на съда, прокуратурата и подкомисията в Народното събрание. Нейната задача щяла да е да установи дали има "пропуски в действащата уредба по отношение използването на СРС, които създават възможности за нарушаване на конституционните права на гражданите". Групата може да предложи промени в нормативната уредба, регламентиращи по-добре контрола върху използването им.


Прокуратурата не билавиждала разговорите на Танов


Междувременно от прокуратурата разпратиха съобщение, че нито един от телефонните разговори на Танов не е ставал достояние на наблюдаващия прокурор, нито на който и да е друг от прокуратурата. Същото наблюдаващият прокурор Пламен Георгиев потвърдил и пред подкомисията за контрол на СРС. Това би означавало, че към обвинението е протичала наистина филтрирана информация. Същият Георгиев е поискал подслушването на Танов в рамките на досъдебно производство за контрабанда.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 597

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 578

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 666

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 527

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ