28 Март 2024четвъртък16:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Глупости Ефтимови

/ брой: 145

автор:Борис Данков

visibility 163

И тъй - оказа се, че "двойното дъно" на неолибералния критик и теоретик, списовател и преподавател в Нов български университет доц. Йордан Ефтимов е къде по-дълбоко от неговите тенденциозни политически "преоценки" на българската литературна класика (виж "Пегас" от 20 юни т.г., стр. 22). Той доказа това по най-безспорен начин със своето участие в последното за сезона предаване "История.БГ" на националната ни телевизия, посветено на Иван Вазов. Е, не че в него липсваха достатъчно грижливо подбрани "документални" инсинуации и медийни манипулации, с които водещият се беше постарал да се представи като по-католик от папата. Така от предаването узнахме колко голям ненавистник на социализма и социалистите е бил дядо Вазов и как комунистите са го наврели в миша дупка заради неговия патриотизъм и шовинизъм.
Но върха на политическите изцепки достигна Йордан ЕФтимов, който надхвърли дори кухненския скепсис на своята съпруга спрямо Вазовото стихотворение "Де е България" и собствените си снобски "открития" върху "стиловия промискуитет" на класика. И тъй, ако невръстният, ученикът Вазов бил имал някакви увлечения по утопическия социализъм (а ла Беранже и т.п.), "зрелият, порасналият Вазов" бил наясно, че социалистическите идеи са "въздух и пълна глупост". Той бил гледал на социалистите като на хора, които "малко са изгубили здравия си разум", а това било "много ценно в наши дни", когато мнозина твърдели, че социалистическите идеи са ценни и хубави. Нищо подобно! - обясни на ТВ зрителите Ефтимов, като вметна, че "най-глупавият човек в "Под игото" бил заразеният от социалистическите идеи Кандов, защото дори не можел да разбере отношението на жената към него. Т.е. почти нещо като внушението на едновремешния вестник "Демокрация", че при социализма в България не е имало... истински секс. Най-накрая спецът по нови прочити на българската класика дори прозря, че ако Вазов бил жив след живота си, щял да заеме "консервативна позиция" спрямо идващите в Европа "левичарски партии" и "образования". А въздух под налягане, а глупости на търкалета, де...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ