26 Април 2024петък18:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Сексбалада

Или преброяване на питомните простаци

/ брой: 152

автор:Константин Иванов

visibility 1811

"Факт е, че с над 15 милиона гледания за една година това е най-популярната българска песен в ютюб и това може само да ме радва" - така отвърна Мария Илиева в интервю на въпрос как възприема упреците, породени от дуета й с Криско "Видимо доволни" - че "не отива на една дама, която иначе "играе стилно", да участва в подобно нещо". Не стига извоюваната в ютюб популярност, но Криско получил някакъв приз за "най-добър БГ-изпълнител".
Бурни, нестихващи, преминаващи в овации са и аплодисментите във въпросното ютюб парче, почти като на конгрес на БКП, на който Тодор Живков произнася реч:
"Това е най-готината песен от всичките ти, Криско."
"Много яка песен!"
"Песента е невероятна, а който не я харесва и не ми харесва понктОацията, да не коментираТ. Направете вие песен като много знаете."
И т.н., и т.н. все в същия дитирамбен стил.
За да дам възможност и на тези, които не са на "ти" с ютюба, да се насладят на тази хип-хоп поезия, ще цитирам избрани куплети.
"Виждам я редовно, пукаме се готино
Дрехи по земята и в нас е пълна кочина
Най ми е удобно дупето ти сочно...
Ставам кат животно един път като почна...
Мога да я галя по дупара денонощно...
Тялото й мазно, пипа си го бавно
Фаща ме за джоба, вика "Нещо ми е жадно"
Аз й викам "Найш кво?"
Знайш ли някво място,
Някъде къде ше прайм секс много бясно?...
Покажи на тия хора как са мяташ
Как го движиш, как се бараш, колко са раздаваш."
 И така 21 куплета, 85 стиха. Което дава основание да отнесем "Видимо доволни" към литературния жанр балада.
Баладата, както учи интернет, е "белетристична поема, обикновено придружавана от музикален фон. Всякакви теми може да се използват в баладата - от исторически до приказки, стига да са в стихотворна форма. Обикновено е съставена от кратки, редуващи се четиристишия и прости повтарящи се рими". Кажете, на кое от изброените изисквания не отговаря "Видимо доволни": налице е музикален фон, стихотворна форма, кратки четиристишия, прости повтарящи се рими. Интернет допълва: "Ако е базирана на политическа или религиозна тема, баладата може да е химн". И тук вече откриваме и приносен характер на "Видимо доволни" - като химн на първичната еротика, най-меко казано.
Но това е по-малкият принос. Много по-значителният е от математическо-социологическо естество. Да поясним.
През 1973 г. бе създаден филмът "Преброяване на дивите зайци" по едноименната повест на Георги Мишев с режисьор Едуард Захариев - 41-во място в класацията за най-обичаните български филми. Много смела сатира на безумията, възникващи заради инструкции "отгоре": дадено е указание да бъдат преброени дивите зайци в землището на село Югла. В кампанията се включват както командировани чиновници, така и мъжете от селото. Накрая не е открит нито един див заек, но се докладва "горе", че "задачата е изпълнена".
За разлика от фактическия провал на преброяването на дивите зайци, то с песента си "Видимо доволни" Мария Илиева и Криско по блестящ начин са се справили с преброяването на питомните простаци. Е, 15 милиона те не са, все пак това е три пъти населението на България, но някъде се прокрадна цифрата 331 000 "харесвания" на тази така "яка", така "готина", така "невероятна" сексбалада. 331 000, които се кефят на "най ми е удобно дупето ти сочно, тялото й мазно, пипа си го бавно"...
Някои го дават леко самокритично, като Sweety twee: "Искате или не, слуша се, вие го слушате, както и аз, това сме ние, макар и смешни... това сме ние."
А Cat woman безапелационно отсича: "Така като гледам, много хора са видимо прости!"
Сигурно е основателна радостта на Мария Илиева за тези 15 милиона в ютюб, и най-вече за 331 000-те харесвания. Кой ли обаче трябва да си посипе главата с пепел за този резултат от преброяването на питомните простаци? Да компилираме диагнозата на Sweety twee - "Това сме ние".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ