26 Април 2024петък09:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подаръци

/ брой: 28

автор:Велиана Христова

visibility 1005

В ГЕРБ разхитиха пари, дадени на партията им от държавната хазна, и подариха миникомпютри (таблети) на своите министри и депутати. Нищо че преди това ги снабдиха с лаптопи. Техен проблем - ще се следят ли, ще се гледат ли, ще се слушат ли помежду си. Защо обаче, вместо да хвърлят на вятъра народна пара, не я дадоха на младите български учени от БАН, които само преди месец им показаха в парламента подобен миникомпютър, създаден от тях в нашите лаборатории, който струва 5-6 пъти по-евтино и може да прави много повече неща от таблета на Apple. Само че българските учени нямат с какво да произведат своя миникомпютър, щото Дянков им взе парите. А после се чудим защо Европейската комисия ни подреди вчера на опашката на ЕС по иновации.
Че как ще имаме иновации? Министри и депутати иновации не създават. Създава ги науката. Онази наука, която ГЕРБ навря на дъното на мизерията. И както се видя вчера след ресорната комисия на НС, в разрез с елейните слова на Борисов преди ден, никак не се отказва да я обезкости и възседне със закон. Затова иновации България вече никога няма да има, властта ще си дарява скъпи чуждоземни играчки, а нас ще ощастливява с все по-скъп ток, по-скъпа вода, с олио за 5 лв. и хляб за 1,50. В цял свят се знае, че страна, която няма иновации, не печели и неизбежно обеднява. В нея токът и олиото стават златни, а хлябът скача на 10 лв.               

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ