28 Март 2024четвъртък18:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борисов само от протест разбира

/ брой: 164

автор:Мая Йовановска

visibility 922

Минаха вече няколко седмици от предупреждението за протести, което отправиха зърнопроизводителите към управляващите. Причината - въведените от финансовото министерство изисквания за монтиране на нивомери и фискални устройства на фермерските бензиностанции, което стана с промени в Наредба Н-18. Срокът, в който земеделците трябва да са готови, е 31 август. От една страна, финансовото министерство има даде около 2 месеца, за да свършат тая работа, забравяйки, че през това време кипи жътвата и хората си имат много, ама много работа. От друга - очевидно промените в наредбата са станали, без да се направи дори една консултация с браншовите организации. Дет' се вика - на тъмно. И от трета - комай на чиновниците не им пука, защото работата не е само да си туриш един фискален апарат. Трябват сериозни инвестиции в апаратура, помещения, дори в нови работни места, които се оценяват на между 15 и 25 хил. лв.
Витае един немаловажен въпрос: земеделските производители, които купуват горивото с платен акциз, ли са върхът на контрабандата у нас? Това е просто смешно. Сред земеделците първо се прокрадна, а вече и лавинообразно нараства, едно съмнение. Дали промените в наредбата на са чисто и просто лобистки, и не обслужват ли те фирмите, които ще доставят устройствата? Защото партийните каси все с нещо трябва да се пълнят, нали?
През последните седмици и от други браншови организации в земеделието се обявиха срещу новото изискване и заявиха, че ще се включат в протестите, защото то не засяга само зърнарите. Сред тях са Асоциацията на земеделските производители в България и Националният съюз на земеделските кооперации в България. Дори и Националният съюз на говедовъдите, ръководен от смятания за близък до премиера Борисов Димитър Зоров, скочи срещу наредбата на МЗХ.
За предстоящия национален протест вече е определена датата 24 юли и той със сигурност ще е много голям. Начинът, по който ще протестират производителите, е че всички в петък вкупом ще отидат да зареждат селскостопанските си машини на бензиностанции в страната. Очаква се тежките машини буквално да блокират достъпа до колонките с гориво.
Какво свършиха властимащите от поставения им ултиматум досега? Почти нищо, с изключение на предложението, което направи председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов - да бъдат освободени от задължителните нивомери производителите, които имат съдове с вместимост до 10 тона и ползват до 15 тона гориво годишно. Време обаче няма, протестът чука на вратата ви, дами и господа управляващи. Пък Бойко Борисов май само от протести разбира.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 278

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 297

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ