20 Април 2024събота02:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мечти под диктовка

/ брой: 165

автор:Алберт Аврамов

visibility 2303

Украинският премиер Арсений Яценюк се размечта на глас. Този път темата на неговите размисли, свързана с раздържавяването, се плъзна по острието на бръснача, както обичат да казват някои черногледци, добре познаващи задкулисието като световно явление. Че Яценюк се бил размечтал е ясно, но истината за поръчителите, които украинският премиер назова с присъщата си безпощадна красноречивост, все пак лъсна. САЩ и Канада - подчерта премиерът, като свърза тази своя визия за бъдещи инвеститори в Украйна с определението "качествени". Защото, ако схващате в дълбочина прозрението му, явно само в Северна Америка имало такива съвършени мераклии за приватизация на цяла една държава.
ЕС и въобще Европа бяха загърбени от раз. Там "качествени инвеститори" явно вече няма. За Русия и дума да не става - било пълно с олигарси. Колкото до Китай с неговия гигантски инвестиционен потенциал и апетити - също нито дума. Е, пита се - че кой тогава остава с потенциалната възможност да се включи в играта, наречена раздържавяване.
Ако се опитам да задам поредния наивен въпрос - ами защо "братска" европейска България, която официално открито подкрепя сегашните киевски власти, не влиза в полезрението на г-н Яценюк, сигурен съм, че самият той би ми се присмял заради "качеството"...
Явно остава Америка. Потвърждение за натрапчивия факт, че се кадрува и се диктуват решения, взети зад океана, откриваме в писмо на сенатора от Илинойс Ричард Дърбин до Яценюк, появило се в медиите благодарение на бившия външен министър на Украйна Леонид Кожара. Там откриваме конкретни указания към кои сектори в украинската икономика САЩ проявяват конкретен интерес. Както и намек за "запазеното доверие" към Яценюк, звучащо като открито наставление за бъдещата му политика, която "мечтателят" от Киев ще се постарае да изпълни.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ