27 Април 2024събота05:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Чистка на пловдивски жп началници

Четиримата са уволнени след 6-минутен разговор с шефа на дружеството "Пътнически превози", който не им дал възможност да се защитят

/ брой: 168

автор:Мая Йовановска

visibility 43

Четирима началници на пловдивското поделение на пътническите превози са уволнени. Става въпрос за ръководството на пътническите превози в Пловдив и на локомотивното депо. Тяхното отстраняване е станало след само 6-минутен разговор с шефа на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов, а заповедите им били предварително подготвени, научи ДУМА. Всичко е приключило за нула време с разписване на заповедите.
На улицата излизат директорът на пътническите превози Георги Мавродиев, началникът на локомотивното депо Илко Илчев, ръководителят на пътническия център в Пловдив Антон Чердаков и Стоян Златев, ръководител на експлоатация в локомотивното депо. На всички ръководители е съобщено, че са аут от системата, без да се изтъкнат мотиви. Съобщено им е само, че решението е въз основа на два доклада. Единият е одитен доклад от тази година относно извънредния труд, но подробности от него не са цитирани. На 16 юли миналата седмица пък е имало и проверка на пътническите превози, но и от този доклад също няма подробности. Според източници от железниците в доклада за ремонтната дейност нямало никакви забележки освен констатации по отношение на положения извънреден труд, който е положен по обективни причини, защото от началото на годината депото работело с 30 човека по-малко.
Засега синдикатите нямат официална информация какво съдържат докладите и също не са наясно за мотивите за уволнението на началниците. На отстранените не им е дадено право да се защитят. Според източници от жп средите уволнените са професионалисти и с дългогодишен стаж в системата.
След уволненията сред работещите настроението било ужасно и напрежението в структурите на БДЖ в Пловдив се засилвало и от слухове, че се готви закриване на локомотивното депо. 400 железничари работят в Пловдив. Близо 150 от тях са се включили в протестна подписка в защита на уволнените си ръководители. В нея те настояват отстранените началници да бъдат върнати на работа.
Подписката ще бъде дадена на транспортния министър Ивайло Московски. В момента е останал само един началник, който да се грижи за ремонта, експлоатацията и пропускливостта на влаковете. Това засилва риска от сътресения в работата на железниците, защото дори най-маловажното решение трябва да се одобри от само един човек.
По-късно вчера управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Димитър Костадинов заяви пред "Фокус": "Нямаме никакви намерения да закриваме локомотивното депо в Пловдив".
Решението за освобождаването на четиримата служители е чисто управленско. То е свързано с неспазване на поставените задачи и недостатъчен контрол върху изпълнението на съответните нормативни документи, заяви той.
Причината за тяхното освобождаване е несправяне с поставените задачи, неосъществен контрол и различни други нарушения при воденето на нормативни документи. Начинът, по който са освободени, е по екипност и в срок на изпитване. Двама от въпросните служители са назначени лично от мен при встъпването ми в длъжност като управител на "БДЖ - Пътнически превози", заяви Костадинов.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ