29 Март 2024петък00:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Магнитът обича и мрази като живо същество

Ключът към човешките неприятности, болести и стрес през последните две хилядолетия се крие в тенденцията да се взема, а не да се дава, да се получава, а не да се споделя

/ брой: 30

автор:Дума

visibility 11331

Донка Димитрова

Аюрведическата медицина и традиционната китайска медицина се прилагат едновременно с акупресурата и акупунктурата, които са едни от най-старите и най-нови системи за лечение. За да нямате проблеми, прилагайте магнитотерапията плюс акупресурата.
Според източната медицина енергията е основен елемент на човешкото тяло и живите същества и е съставена от два полюса: ин и ян - това са двете енергии, противоположни, но взаимно допълващи се и те не могат да съществуват една без друга. Тези невидими енергии, които представляват част от нас, преминават през меридианите и многобройните канали на тялото. В хода на тази циркулация се осъществява взаимодействието между главните органи. Енергията прави пълен кръг по 12-те основни меридиана за 24 часа. Всеки орган има собствен ритъм, което означава, че последователно се повтарят периоди на активност, преход и възстановяване.
Рефлексните точки са огледало на всички органи, жлези и части от тялото. Когато в някоя част на тялото има проблем, при натиск в съответната точка се появява повишена чувствителност. При дълбок масаж в тази точка, настъпват промени в тялото и намаляване на симптомите на патологията. Намалява и чувствителността в тази рефлекторна точка.
В краката има 72 000 нервни окончания. Целителите, които използват естествени методи на лечение, познават тясното взаимодействие между краката и вътрешните органи. Например те могат да препоръчат следните упражнения за излекуване на запека: трябва да седнете на стол и със стъпалата да търкаляте кръгло парче дърво в течение на няколко минути всекидневно. По-голямата част от натиска е насочена към свода на стъпалото. Тук се намират също така точките, стимулиращи стомаха, тънкото черво, задстомашната жлеза, черния дроб, бъбреците, сърцето. Това просто упражнение и правилното, умерено хранене ще ви избавят от запека.
Масажът на стъпалата помага да се отпуснем. Преди масажа подгответе краката си. Направете содена вода: 2 с.л. сода бикарбонат на 3 литра топла вода. Продължителност 15 минути. Трябва да легнете на гръб,  да затворите очи, ръцете да поставите до тялото с длани нагоре и да се отпуснете напълно. Препоръчва се по време на масажа стъпалата да се намажат със сусамово или бадемово масло. Всяка точка се масажира в продължение на 10-20 секунди.
На дланите и пръстите се намират специфични точки, които оказват силно изразено хармонизиращо влияние върху целия организъм. Те се прилагат ефективно при лечение на остри вирусни заболявания (грип, простуда), хронични болести, за възстановяване след операции, при тежки травми, в пролетно-есенния период за засилване на имунната система, при възрастни хора и деца. Дълбокият масаж подобрява състоянието на нервната система, кръвообращението, детоксикира организма и намалява болката.
Палецът е отговорен за главния мозък, който отделя ендорфин. Това вещество влияе рефлекторно и намалява напрежението и чувството за болка. Ето защо при главоболие, безсъние, световъртеж, болки в очите от 10 до 15 минути се масажира върхът на двата палеца в противоположна посока на часовниковата стрелка. Болката изчезва неусетно и идва проясняване.
Масажира се с двата пръста - палец и показалец. Натискът трябва да бъде силен - от 3 до 5 кг. Преди масажа потопете ръцете си в содена вода. Днес рефлексотерапията е най-популярният начин на алтернативната медицина за въздействие. Привлекателна е с това, че са нужни само ръце и добри познания. Тя осигурява по-добро здраве, ментална и физическа релаксация, лесна е за прилагане и не вреди.
Особен начин, известен от древността, е масажирането с вендузи. Те се поставят върху намазаната с вазелин кожа, създава се вакуум и кожата хлътва във вендузата. Вендузната процедура се прави покрай гръбначния стълб (при радикулит) или по междуребрията (при заболявания на дихателната система).
Магнитотерапията има пряка връзка с китайското медицинско учение и рефлексотерапията. Земното магнитно поле влияе директно върху живота на човека и развитието на организмите - както животинските, така и растителните. Спадането на интензитета на магнитното поле може да предизвика смущения със сложни симптоми: схващане на врата, раменете и гърба, болки в гръдния кош, упорита мигрена с гадене и повръщане, световъртеж, безсъние, запек, безпокойство, страх и депресия, тахикардия и смущения в жлезите с вътрешна секреция. Тези смущения изчезват при прилагането на магнитотерапията.
Загубата на калций при остеопороза може да бъде спряна с помощта на магнитотерапията. По същия начин могат да бъдат отстранени болестите на цивилизацията, които се появяват под въздействието на различни стресове (шум, скорост, бетон, информационна преситеност и т.н.).
Магнитотерапията увеличава съдържанието на кислород в кръвта, намалява съдържанието на холестерол и кръвното налягане, облекчава болките и засилва клетъчната регенерация. Магнетизмът въздейства не само върху кръвта, нервите и жлезите, но и върху клетките. Доста изследвания съобщават за значително по-бързо излекувани фрактури, когато са били третирани с постоянно магнитно поле и пиене на магнитна вода.
Различните методи на магнитотерапия - магнитна вода, магнитна гривна, магнитно колие, вълнен пояс с магнити, вълнено елече с магнити, магнитни стелки, магнитни ленти - лекуват различни страдания: астма, ставни заболявания, дископатия, мигрена, шипове и много други болести на цивилизацията.
Лечебното действие на магнитите е безвредно и дава висок процент добри резултати. Дори човек в добро здравословно състояние може да си сложи магнити. Те подобряват самочувствието и тонуса, стимулират циркулацията на кръвта, подобряват оросяването, облекчават умора, схващания и болка. Неслучайно специалисти казват, че магнитът обича и мрази като живо същество.
Магнетизмът въздейства не само върху кръвта, нервите и жлезите, но и върху клетките. Най-значителното действие на магнитотерапията е успокояване на болките. Прилага се най-често при болки от ревматичен и невралгичен характер. Когато северният полюс на магнита е поставен в областта на засегнатия нерв, действието му е успокояващо.

Доктор, който спасява от много болести


х Магнитната кана е изработена от специален материал, който създава постоянно магнитно поле. Тя е кана и термос едновременно: който обича студено - запазва студено; който обича топло - запазва топло. Има вместимост 1 литър. Може да се използва 80 години. В нея се обработват вода (с нея може да се готви), кафе, чай, плодови и зеленчукови сокове, прясно мляко, айрян и др. Достатъчно е каната да престои пълна 15 минути. Под въздействие на полето водните йони се поляризират към двата полюса на магнитната кана. И без да променя химическия си състав, водата става лековита. Ако водата или другите течности бъдат пресипани после в стъклен или пластмасов съд, запазват заряда си поне в продължение на 3 дни. Но при условие, че се съхраняват далеч от метални предмети, които биха могли да ги размагнитизират.
Течностите придобиват качествата на силно дисоцииран разтвор на минерални вещества, газове и биологично активни съставки. Това пък значително облекчава процеса на преминаване на йоните през клетъчните мембрани. Кръвообращението се подобрява и така отделните клетки се зареждат с повече кислород. Магнитната вода е диуретична и предпазва от образуване на камъни в бъбреците, пикочния мехур и жлъчката. Тя помага организмът да се освободи от излишните течности. По този начин кръвното налягане се понижава и видимо спадат отоците по долните крайници. Магнитната вода се използва за профилактика и лечение на такива заболявания като: камъни в бъбреците и жлъчката, високо и променливо кръвно налягане, храносмилателни смущения (гадене, повръщане, подуване на корема, газове, запек) неврози, диабет, белодробни, алергични, чернодробни болести и др.
Оптималното количество е 6 чаши намагнитена вода дневно, разпределени по една преди и след всяко хранене. Може да се използва и за миене на очи, плакнене на устната кухина или облекчаване на болки при изгаряне. Когато магнитизираме водата, неприятният вкус и мирис изчезват. При използването на намагнитена вода не се наблюдават никакви странични ефекти. Изключение са хората с вграден пейсмейкър и бременните.             
х Магнитната гривна е направена от материала, от който се изработват хирургическите инструменти. Има вградени естествени магнити, които създават постоянно магнитно поле. Когато постоянното магнитно поле прониква в човешкото тяло, чрез индукция предизвиква биоелектрически поток и има благотворно влияние върху целия организъм. За по-голям ефект носете гривната на китката си денем и нощем. Тя не се окислява и не променя цвета си, затова не се получават обриви по кожата.
х Магнитните ленти са направени от еластичен плат с оформени в него джобчета, в които са поставени 8-10 постоянни магнити. Могат да се използват 10 и повече години. Лентите се перат със сапун и хладка вода. Всички видове ленти с изключение на лентата за глава могат да се носят постоянно. Лентата за глава, когато се използва при безсъние, се поставя 1-2 часа преди лягане. При главоболие тя се поставя така, че да обхване болезнените точки. Стои 15-20 минути и главоболието изчезва неусетно. Невероятно, но факт!
Останалите видове ленти се поставят над или под съответната част на тялото в зависимост от местонахождението на болезнените точки. Носенето на лентите се съчетава с акупресура на тези болезнени точки. Резултатът може да се получи веднага или да се прояви след няколко или повече дни. Две малки лентички се поставят на китката и на глезена, две големи ленти са за лакът, коляно, врат и за глава. Който има високо кръвно налягане, слага малката лентичка на дясната китка и голямата на челото. Действа 15-20 минути. Кръвното налягане се регулира. При ниско кръвно налягане малката лентичка се слага на лявата китка, а голямата лента на челото. Кръвното се стабилизира.
Хора, страдащи от ставни болежки, поставят магнитните ленти на болното място, независимо къде. Лентата за глава се слага при безсъние, главоболие, мигрена. Лентата за китка регулира кръвното налягане, помага при тендовагинит и общо неразположение. Лентата за лакът се носи при разтягане на лакътното сухожилие, нервни разстройства, тендовагинит. Лентата за коляно помага при травми на коляното, артрит в колянната става, ишиас. Лентата за глезен дава добър ефект при травми в глезена, менструални и сексуални смущения, хемороиди. Всички видове ленти се препоръчват при бронхиална астма.  
х В традиционните стелки са поставени по 9 постоянни магнита. Различните варианти стелки се препоръчват за безсъние, мигрена, главоболие, при белодробни заболявания, при обща отпадналост, за общ тонус, при неврологични заболявания на гръбначния стълб - лумбаго, ишиас, радикулит, начална форма на дископатия и др. Магнитните стелки се препоръчват и за профилактика, употребяват се и от здрави хора, от водачи на МПС в дни на засилена слънчева и магнитна активност. При магнитни бури те са ефикасно средство за повишаване на вниманието и понижаване на умората и нервността. Носят се непрекъснато на бос крак или с тънък чорап, било в домашни пантофи, в обувки, или в маратонки. Усеща се невероятна лекота в краката.
х Употребата на вълнен пояс с магнити (за невралгии в поясно-кръстната област: радикулит, ишиас, лумбаго) води до много добри резултати. Коланът може да се носи денонощно без всякакви противопоказания.
х Магнитното колие регулира дейността на щитовидната жлеза. И още нещо: има обезболяващ ефект при главоболие, мигрена, шийни болки, дължащи се на артроза, ревматизъм и схващане в шийните мускули.


Кои са за предпочитане - естествените или изкуствените


Първите магнити, открити и използвани от хора, са били естествени магнити от вулканичен произход. Когато лавата изригва от вулкана, тя постепенно изстива и поема земния магнетизъм. Напълно изстиналата лава се оформя във вид на камък, който е поел магнитна енергия. Но магнитната сила в него се формира от съдържанието на желязо. Черната желязна магнитна руда, която има високо съдържание на желязо, е известна като железен магнит или магнитен камък. Изкуствените магнити представляват смес от алуминий, никел, желязо и кобалт. Разликата между естествените и изкуствените магнити е, че при изкуствените се възбуждат алергиите и обривите. А магнитното поле го няма. При естествените не се получават обриви и поставени на най-болезненото място в продължение на 10 минути намаляват болката наполовина. Така се разграничават естествените от изкуствените.


Чудо с растения, животни и хора


Повечето научни експерименти се правят първо с животни, преди да се направят с хора. В Израел след тригодишна работа се получил следният неочакван резултат: 85 крави, на които е давано да пият само магнитна вода, са давали 1 литър мляко повече дневно и са били продуктивни повече дни в годината, защото са били здрави и силни. Подобни резултати са получени и при опит с овце, които са давали по-висок добив мляко, месо и вълна; с кокошки и пуйки, които пък са снасяли повече яйца.
В Унгария и Австрия използват магнитна вода за напояване на зеленчукови култури и овошки. Градинарите поливат зеленчуковия разсад с магнитна вода, за да го предпазят от болести и слаби слани. И още нещо любопитно: тайната на прочутите в цял свят холандски лалета е в оросяването им с магнитна вода.
Логично е да се приеме, че след като магнитната вода има благоприятно влияние върху растенията и животните, би трябвало да се отразява благоприятно и върху човешкия организъм. За разлика от обикновената вода, която се усвоява от организма не повече от 45%, магнитната се усвоява 100%. Това създава оптимални условия за работа на клетъчно ниво на всички органи и системи в организма. Пациенти, които прилагат магнитотерапия и пиене на магнитна вода, имат укрепнала имунна система.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ