26 Април 2024петък12:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

ГРАЖДАНИНЪТ N-ЧО N-ЧЕВ И ФЕЛДМАРШАЛ КУТУЗОВ – ДВЕ В ЕДНО

/ брой: 169

автор:Константин Иванов

visibility 1631

Коктейлът (25 000 евро, осигурени от бизнесмен Келешаров по линия на брюкселските субсидии) беше образцово организиран от кетъринговата фирма KFF (Келешаров фаст фууд). Сервитьорите пъргаво сновяха между гостите и доливаха чашите с шампанско „Дом Периньон” (всъщност шампанското беше българска „Искра”, налята в бутилки втора употреба на прочутата фирма). Черният хайвер беше автентичен, дори изобретателният Келешаров не успя да измисли заместител. Девойки, пременени като феи, раздаваха на присъстващите дами диплянки, разясняващи предимствата за нежния пол на пилотния европейски проект „Заедност”: край на мъжкия сексизъм, полигамията може да бъде вече двупосочна. Неслучайно обложката беше репродукция на известната още от детските книжки картинка „Снежанка и седемте джуджета”. Мъжете получаваха кожена лента като тази, с която един от основните участници в проекта „Заедност”, гражданинът N-чо N-чев, прикриваше изтеклото при нещастния пътен инцидент око. На лентата имаше изящен медальон с образа на едноокия фелдмаршал Кутузов, победителя на Наполеон.  Диплянките със Снежанка и кожените ленти с Кутузов бяха изработени от две дъщерни фирми на KMF (Келешаров муви енд пикчърс) срещу европейска субсидия от скромните 28 000 евро и 48 евроцента (Келешаров обичаше прецизността) за насърчаване на нестандартното изкуство.
Сред журналистите внезапно настъпи оживление, те оставиха недопитите чаши, фотообективи, камери и микрофони се насочиха към току-що появилата се попфолк звезда Марина Софиянова. Последва добре режисирана топла прегръдка с Елена N-чо N-чева, тире Драгостинова:
- С г-жа Енчева–Драгостинова ние сме сестри по съдба. Господ ни ощастливи с по двама законни съпрузи за едновременна употреба, моите дори са малко нещо роднини – баща и син. За мене ще бъде чест да бъда втората в списъка на учредителките на „Заедност”, надявам се много скоро да създадем дискусионен клуб за утвърждаване на тази нова европейска придобивка в държавен, а защо не и в европейски и световен мащаб.
Последваха аплодисменти, дама, видимо добре запазена за петдесетте си години, прояви интерес за процедурите по приема в клуба или както там ще се нарича организацията. Келешаров почука с вилица по кристалната чаша с изпитото шампанско (неговото беше от оригиналнато „Дом Периньон”, преди бутилката да бъде напълнена с „Искра”) и изложи условията за членство. Първоначална вноска 250 евро, или равностойността в лева, изчислени по курса на деня, месечни вноски по 45 евро, като събраните суми ще отиват естествено за благотворителни цели, определяни от борда на директорите на KAA (Келешаров ол активитис).
- А сега да насоча вниманието на уважаемите присъстващи към едно от основните действащи лица на проекта „Заедност”, г-н N-чо  N-чев, чийто житейски път е неотлъчно свързан с внедряването на европейските ценности в нашия бит. Има думата.
N-чо N-чев поправи кожената преввръзка с лика на фелдмаршал Кутузов – тя беше доста твърда и му дереше бузата – и малко припряно възпроизведе многократно репетирания и наизустен текст, описващ жизнения му път на убеден еврофен.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ