25 Април 2024четвъртък07:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без лек

/ брой: 172

автор:Георги Георгиев

visibility 1050

"Задължителното гласуване е лекарството, което може да помогне на млада демокрация като нашата." Тъй рече президентът Росен Плевнелиев малко преди депутатите да изпратят в нокаут най-важните му идеи за национален референдум. Така наесен българите ще дадат отговор само на питането дали искат да се гласува и електронно. Въпрос, който, както и в случая с т.нар. съдебна реформа, дълбоко не вълнува огромната маса от хората. Впрочем електронното гласуване, ако не бъде защитено, може да доведе до масов контролиран вот. Като нищо ще се окаже, че цели трудови колективи и махали са гласували от компютъра на шефа или тартора. Или както някой вече отбеляза - няма да е нужно автобусите да пътуват до Кърджали, като може да се гласува от Бурса.
Задължителното гласуване пък се възприема от немалко избиратели като решителна мярка срещу платения вот. Истината е обаче, че то не е панацея срещу болестите, налегнали нашата демокрация. Както не е лекарство и въвеждането на мажоритарен избор, независимо в какви пропорции. Проблемът е не в законите, а в тая камарила, дето се е впила във властта с финансовите си и медийни пипала и пие сока на всички. И докато не си включите главите и не гласувате срещу нея, оправия няма да има. Така че, засега оставаме без лек.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ