26 Април 2024петък16:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обиколката пак пред провал

Спортното министерство подкрепя бившите шефове с 250 000 лева, алармира председателят на БКС Евгени Димитров

/ брой: 173

автор:Владимир Николов

visibility 44

За втора поредна година колоездачната Обиколка на България е застрашена от провал. Най-старото международно колоездачно състезание на Балканите безпрецедентно не бе проведено миналата година, когато в последния момент организаторите предупредиха отборите да не пристигат заради отказа на съдиите да ръководят провеждането й.
Въпреки нечувания срам, който нанесоха на престижа на българското колоездене, старото ръководство на Българския колоездачен съюз се опитва да проведе този път състезанието, въпреки че бе бламирано на Извънредното общо събрание на 14 март 2014 г. Оттогава обаче бившите шефове воглаве с Петър Бончев оспорват избора на новото ръководство с различни юридически хватки.
"Спечелихме делото за законността на избора в съда на първа инстанция, после и пред Висшия арбитражен съд, който не го насрочваше повече от 4 месеца, но го реши за 4 дни, след като внесохме в Инспектората писмо с подписите на 39 клуба. Сега се очаква само и Върховният касационен съд да потвърди решението. Поставени сме в невъзможност повече от година да ръководим колоездачните дела и отказваме да носим отговорност за провеждането на Обиколката на България тази година", обяви новоизбраният председател на БКС и бивш депутат Евгени Димитров.
"Регистрацията ни като ново ръководство се бави. Имаме спечелено дело и сме убедени, че истината ще излезе наяве. Притеснява ни обаче липсата на финансов контрол на настоящото ръководство. Ние искаме ревизия и това предизвиква подаването на жалби, които бавят регистрацията", добави Димитров.
Миналата година, когато се навършиха 90 години от първата Обиколка на България, 64-ото й издание се провали заради задължения на бившите шефове на БКС към областни дирекции на МВР, осигуряващи безопасността, и към Съдийската комисия.
"Сега се разплащат "на парче" с отделни дирекции, вероятно ще привлекат съдии от Румъния и Сърбия, както и "новоизлюпени" съдии, произведени след кратки и потайни курсчета по Балкана. За директор на Обиколката е записан президентът на колоездачния съюз на Босна и Херцеговина, който няма как да се запознае с особеностите на маршрута", допълни Веско Михайлов, председател на Съдийскката комисия и дългогодишен директор на Обиколката.
Запознати с междуособиците в колоездачните среди пък твърдят, че въпреки крамолите от спортното министерство са отпуснали 250 000 лв. за организиране на Обиколката на нелегитимното вече ръководство начело с Петър Бончев. За да "усвоят" парите и за да не се стигне до рецидив в провала на Обиколката, се работи за организирането на мини Обиколка за 5 дни (30 август - 3 септември), която безпрецедентно да финишира във Велико Търново.     
"Тази обиколка е един национален символ. Ние чакаме от съда да се произнесат. Настоящото ръководство работят като партизани и ятаци. Петър Бончев съм го канил 15 пъти на работна среща. Заявявам, че ние нямаме нищо общо към днешна дата с Обиколката на България и не носим никаква отговорност", заяви Димитров.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ