20 Април 2024събота06:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Целебна живопис на Азара Брайта

Дебютна изложба на авторката представя галерия "Европа"

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 1307

Една по-различна и въздействаща изложба, озаглавена "Целебна живопис на Азара Брайта", може да се разгледа до 15 август в столичната галерия "Европа" на ул. "Леге" 3.
Картините са многопластови, т.е с просто око не се долавя колко различни изображения съществуват в една творба. При фина настройка на сетивата наблюдателят може да види с вътрешното си зрение картините под най-горното изображение.
Важен е начинът, по който тези картини се гледат. А те се гледат със сърцето. Човек не трябва да мисли какво вижда и да няма очаквания, а да попие енергиите, като отваря през сърдечната си чакра цялата си аура, каза за ДУМА Азара Брайта, която представя в галерия "Европа" своята първа изложба. И ако картината го радва, това е начин за приемане на енергиите и тяхната целебна стойност. Енергийното лечение е познато като универсална енергия, прана, рейки и пр., обяснява тя.
Как да почувстваме енергийното послание в това изобразително изкуство? Метафизичната картина се "слуша", чува се скритата музика в нея. Цветът, физичната форма или абстракцията и боята, танцуващи по платното, събуждат и вътрешните сетива и така чуваме картината, а метафизиката в нея експресионира и се свързва ритмично и холистично с нас.
Азара Брайта, както е артистичното име на авторката, рисува от 6 месеца. Има вече 20 картини. Изучава метафизична живопис и скулптура, артченалинг и сакрални танци в Даманхурския университет "Олами". Интересите й към окултизма и езотериката започват да се проявяват в детството. Практикува психотерапия и регресия, аюрведа, йога, кинезитерапия. През 2001 г. окончателно се пренасочва към окултизма като последовател на учението на Ведите, езотеричните учения на Шамбала. През пролетта на т.г. изучава дизайн висша мода и залага насока за въвеждане на своята живопис в облеклото.
Семинари за самостоятелни духовни и целебни практики ще се проведат в галерията на 6 и 12 август от 18 до 20 ч. 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ