23 Април 2024вторник17:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Протестърската драма продължава

/ брой: 178

автор:Александър Симов

visibility 1466

"Историческият компромис" между ДПС, Реформаторския блок и ГЕРБ, определян от съучастниците в него като победа, но разглеждан от електората като обикновена политическа оргия, ни позволи да надникнем сред управленските сенки и да открием там повече драми, отколкото в латиносериал.
Пътят към промените в Конституцията мина през конфликти, които само допреди година изглеждаха невъзможни. Като престрелката между Георги Близнашки и Христо Иванов например. Все пак единият беше премиер, а другият министър в служебното правителство, което пусна протестърите във властта и подсказа, че всички летни протести са били не от жажда за морал, а от жажда за работни места.
Очевидно в наредения от президента  Плевнелиев пъзел тогава обаче е нямало никаква екипност, а са били търсени хора, които да изпълнят конкретни задачи и то конюнктурни. Днес вече можем да го кажем със сигурност, особено след като псхидясното тръгна да демонизира Близнашки, все едно той не е бил с тях година и половина, ами е извънземно, долетяло от тъмния космос.
Тези дни президентската съветничка Румяна Коларова реши да даде рамо на Христо Иванов и обвини Близнашки, че непрекъснато го напада. Преди обаче да се изказва по тази тема, Коларова дължи друг отговор пак като част от служебното правителството - какви са били критериите, по които е било събрано то? Каква вътрешна колизия е имало в него, която днес ражда тази нетърпимост? Кой е диктувал политиката на правителството? Близнашки няма как да бъде даден като пример за постоянство, но е експерт в правото и критиките му към съдебната реформа звучат повече от адекватно. Днес протестърската легенда се разпада на парчета и сигурно боли от това, че все повече хора научават истината. Ако за Иванов реформата беше толкова важна, едва ли изобщо щеше да приеме историческия компромис. Вместо това обаче той бил казал на Радан Кънев: "Копеле, не мога да повярвам, че стигнахме дотук". В този смисъл Коларова трябва не да коментира Близнашки, а да обясни каква е истинската цена на компромиса. Но всички избягват да правят това. Само подменят истината със съскания.
И най-накрая, дайте да разбием един друг мит, насаждан от Коларова и сие. Тя пак е разказвала историята за това как 570 хиляди граждани са останали излъгани от парламента. Стига вече с тая лъжа. Комитетът на Близнашки миналата година, като получи яко рамо от ГЕРБ, внесе 571 612 подписа за референдум. Да припомним обаче, че след проверката на ГРАО се оказа, че 108 286 от тях са невалидни. Т.е. имало е яко мошеничество. С което подписката увисна моментално, тъй като се оказа, че реалните подписи не са дори 500 хиляди - бройка при, която въпреки волята на парламента, референдум трябваше да има. Ако и в другите си анализи Коларова е така "коректна", направо е за анти-Нобел.
 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 301

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 277

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 272

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 299

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ