18 Април 2024четвъртък09:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Миролюбец ли?

/ брой: 184

автор:Алберт Аврамов

visibility 2118

Президентът на "най-великата" империя Барак Обама реши скромничко, но все пак видимо да се впише в историята на Америка и света. Колкото до САЩ, той показа сериозна твърдост, която не можем да отречем. Законите, които се опита и до голяма степен все пак успя да прокара във вътрешната политика, показаха, че залогът му в посока на националните интереси е оправдан. Усилия въпреки опитите на опонентите му републиканци по презумпция да срутват идеите му за американската "перестройка" (простете за израза) все пак се случват.
Но актуалният американски президент стигна до фриволността да сравни сам себе си с миролюбивия иначе Роналд Рейгън, който странно защо бе обявен от Запада за победител в Студената война, водена всъщност срещу "Империята на злото" - СССР. Е, в случая да сравняваш страна като Иран, готвеща уж ядрен арсенал, с Русия, е най-малкото неучтиво. На практика г-н президентът явно се е заплел в кълбото от противоречиви чувства, съставено от мераци за "презареждане" с Москва и реалната отговорност за продължавани или новооткрити войни в много региони на света. В случая с Иран - Барак Обама зле прикри илюзиите си, че световната общност може да повярва в насоките, дадени от неговата администрация при опита да се прикрие следващата й постоянна цел - разгромът на Русия. Да тръгнем от опасенията му за Близкия изток, където в ескалацията, измислена от САЩ, гинат стотици хиляди хора, а последствията били "непредвидими". А Украйна с нейната донбаска криза, а натовският обръч около Русия, а мигрантските потоци към Европа? Питам се, как ли би реагирал Рейгън пред подобна картина. Очевидно моралният компас на Обама нещо май е сдал екипа...   

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 740

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 701

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 632

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 727

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 825

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 681

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 827

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 748

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 740

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ