26 Април 2024петък05:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Кръстникът се превъплъти в кръщелник

Да се дивим ли, че след заразителния премиерски пример се извиха опашки от хора с бидони и дамаджани да си наливат от осветения от проф. Божидар Димитров Свещен кладенец

/ брой: 186

автор:Константин Иванов

visibility 1573

Той не престава да изненадва със способността си да се превъплъщава: пожарникар, каратист, централен нападател, топполицай, премиер (който като такъв по време на международни форуми, подремвайки,  учи чужди езици по метода на сугестията), строител на магистрали, метра и детски катерушки, на които лично реже лентите, гениален имитатор на Марлон Брандо в ролята му на Кръстника от едноименния филм (по личните Му признания го е гледал няколко десетки пъти). Мислехме, че повече няма накъде, но ето че последното превъплъщение на Кръстника е в... Кръщелника. А в ролята на Кръстника влезе професорът историк, директор на НИМ Божидар Димитров. Кръсти го, както известиха всички телевизии, вестници, сайтове и блогове с "чудотворна вода", бликнала от Свещения кладенец на Голямата базилика в Плиска. Новопокръстеният пък поръси със светената вода ескортиращите го министри и си напълни едно шише да си маже болното коляно. Е, после се оказа, че водата била не толкова светена колкото нитратна, но така ще е като нитратите не са фотогенични и телевизионна камера не ги лови. 
Той успява някак си да предаде способността си за превъплъщение и на влезлите в досег с него. Професорът историк Димитров, който, както издава името му, е Дар от Бога, се превъплъти в Йоан Кръстител. От обикновен разносвач на папки Цветан Цветанов влезе в някакъв brain trust (мозъчен тръст), който решава съдбините на човечеството. Дори нововъздигнатият за патриарх Неофит се превъплъти в най-обикновен фелдшер и с цялото достолепие на сана си първом притича до Правителствената болница, за да премери кръвното на Бойко. И какво да очакваш от злонамерените, които при случай и без случай припомнят този факт, че сега отново сквернословят за оглушителното мълчание на Светия ни Синод за узурпираните от проф. Божидар Димитров (Йоан Кръстител - Нови) изконни права на Църквата върху тайнството на кръщенето! Което мълчание било в крещящо противоречие, според същите тези злонамерени люде, с гръмовете и мълниите, с които Синодът подлага на низвержение йогите и концертите на Мадона.  
Да напомним впрочем, че превъплъщението на Божидар в Йоан Кръстител не е първата чудотворна трансформация на професора. Още преди две лета той се вживя в ролята на туроператор, набелязвайки  перспективата за развитие на "поклоннически туризъм" като алтернатива на традиционния туризъм. А той тогава все пак не бе така закъсал както това лято, когато стотици хиляди руски летовници си избраха дестинации към страни, чийто политици не са такива върли критикари като нашите на политиката на Кремъл. Скелети на вампири с прободено междуребрие и разни костици, обявени за автентични мощи на свети Йоан Кръстител, трябваше да отприщят потока от поклонници към родния на професор Б. Димитров Созопол, където бяха открити тези чудодейни находки. Незначителен е фактът, че по света вече има две глави и четири ръце на същия този светия, както и че дървен материал като от цяла гора може да се съберат, ако се скупчат на едно място всички "свети" трески от кръста на Христовото разпятие, съществуващи по света.
А сега, ето ти и тази чудотворна вода от Свещената базилика в Плиска, с която Бойко ще си лекува коляното. Да се дивим ли, че след заразителния премиерски пример, се извиха опашки от хора с бидони и дамаджани да си наливат от осветения от проф. Божидар Димитров Свещен кладенец. Пък нека там разни шефове на дирекции "Обществено здраве" и прочие учени тикви плашат с нитрати и други опасни за здравето примеси. След като се вярва, че циганка може да размножи парите ви, като й ги дадете да ги постави да престоят 24 часа в хладилник (впоследствие потърпевшият намира нарязани вестници), след като дават хилядарки за разваляне на черна магия, леене на олово, врачуване на боб, баене срещу уроки, що да не си лекуваш коляното, язвата, ревматизма или маясъла с вода, обявена за светена от най-известния чудотворец измежду професорите и най-известен професор измежду чудотворците, излял благодатта й върху олиселия череп на самия премиер! 
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ