20 Април 2024събота15:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Данайски дарове

/ брой: 32

автор:Велиана Христова

visibility 1158

Премиерът Борисов обеща вчера облекчения на процедурите за големи чужди инвеститори у нас. Похвално, но какви още улеснения може да има за тях, след като и без това сме им дали уникалния за света 10% плосък данък, а собствените ни министри се хвалят, че сме много привлекателни, понеже трудът ни е евтин! Позорно е да се хвалиш, че хората ти работят за без пари. А думата "облекчения" е направо мръсна, когато става дума за българския бизнес, ако се съди по действията на всеуправляващия вице Дянков. Според жреца на неолиберализма, който за света вече остана в новокаменната епоха, всяко нещо трябва да носи пари, а не да иска инвестиции, сиреч разходи. Нищо, че самият Обама отрече Вашингтонския консенсус на разюздано свободния пазар и сега вдига данъците за богатите и ги сваля за бедните, а преките държавни инвестиции обявява за двигател на икономиката! Обама обаче не живее тук.   
Затова българският бизнес не инвестира и е на предпоследно място в ЕС по конкурентоспособност. В света по капацитет за иновации е на 79-о от 139 възможни, по наличие на нови технологии е на 100-но място, по усвояване на технологии - на 127-о и по квалификация на персонала - на 135-о. По света за стимул на всичките тези неща на бизнеса се дават облекчения. На нашия - не. Затова бизнесът ни е абсолютно нереформиран. И не му пука. Напротив - той дава акъл кои сфери били "нереформирани", та да не се наливали пари в тях. А и на държавата не й пука. Тя лелее чуждия бизнес. От чуждия обаче печалба няма, има 10% данайски дар.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ