25 Април 2024четвъртък11:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Минчо Казанджиев иска промяна в НК за гонките

Заловиха 178 пияни шофьори за два дни, съобщи МВР

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 25

Необходими са промени в Наказателния кодекс, с които гонките да се квалифицират като хулиганска проява. Това обяви вчера кметът на Ловеч Минчо Казанджиев във връзка с провелите се заседания на областно ниво за подобряване на пътната безопасност.
В Наказателния кодекс трябва да се промени текстът, в който ясно да се регламентира хулиганството, в което да се включат тези гонки като хулигански прояви, коментира той. Според него общините трябва да направят стабилен преглед заедно със служителите на МВР къде да се поставят камери за наблюдение. "Ние сме изискали от полицията да ни дадат графици за дежурства и проверки по местата с ясно изразени повтарящи се пътнотранспортни произшествия", обясни кметът на Ловеч и добави, че това са няколко улици на територията на града.
Към народните представители сме изпратили писмо за промяна в Закона за движение по пътищата, каза още той. Според него за ограничаване на катастрофите е необходимо възпитание, превенция, санкции, както и предоставянето на възможност за младите хора, които искат да изпробват мощността на автомобилите си, да го правят на места, където няма да е опасно.


От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че пътните полицаи са установили 178 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол само за два дни - от 14 до 16 август. Негативната статистика е от акция, при която шофьорите са проверявани за правоспособност и за употреба на алкохол. По време на акцията са проверени 7283 моторни превозни средства.
102 са водачите, шофирали с 0,5 до 1,2 промила, най-много подобни случаи са регистрирани в Бургас - 17. При 76 шофьори пробите са показали наличие на алкохол над 1,2 промила. 164 са хванатите неправоспособни водачи. Най-много подобни нарушители са регистрирани в Кюстендил и Плевен.
Междувременно стана ясно, че през следващия месец служители на Националната агенция по приходите ще се обаждат на 3600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР. Задълженията на нарушителите са за 3,3 млн. лв. От НАП твърдят, че предишни телефонни кампании за насърчаване на доброволното покриване на дълговете към бюджета са накарали 70% от длъжниците да се разплатят в уговорения срок. За длъжниците с актове към МВР в размер над 5000 лв. публичните изпълнители на НАП директно ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ