24 Април 2024сряда07:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Не реклама, а качество

/ брой: 193

автор:Светлана Велева

visibility 1350

Плажът на българското Сен Тропе затвори, гръмнаха медиите. То село Лозенец е толкова Сен Тропе, колкото България е Венеция на Балканите (заради честите наводнения в големи градове), но това е друга тема. Доживяхме морски кмет да бъде глобен за нещо, което отдавна е мрачна реалност по Българското Черноморие - мръсотия и на водата, и на плажната ивица. В други държави забраняват къпането заради крокодили и акули, у нас - заради фекалии. А глобата е символична - 10 хил. лв. Затова и от години е безконтролното замърсяване.
Че масово черноморските ни курорти нямат пречиствателни станции, е всеизвестно. Още при първия кабинет на ГЕРБ се заговори за усвояване на европари за изграждането им, но нищо не бе направено. Но средства за такива проекти се изписваха. Само четири курорта бяха с пречиствателни станции. Миналия месец бе обявено, че са открити две нови - във Варна и Поморие. Изграждането на другите продължава, а дотогава отпадните води ще продължат да се изливат в морето, докато то наистина стане черно.
Масовото презастрояване убива морските ни курорти. Редица хотели заустяват незаконно канализациите си директно в морето, а строителните отпадъци замърсяват плажовете. Контрол няма. Без разрешителни или в забранени зони се строят частни имоти. Това е причина за масово активиралите се свлачища. Проблемът е, че плажната ивица е презастроена повече, отколкото може да понесе. Контролни органи на хартия съществуват, но къде са?
Черноморието се е превърнало в клоака, където може да се строи, замърсява и всеки да прави каквото иска. Автобуси с проститутки, пиянски и сексуални вакханалии на чужди туристи, скокове от балконите в басейните. А хотелиери си затварят очите, за да не прокудят туристите, които и без това са кът.
Нескритата русофобия, охотно демонстрирана от публични лица, доведе до сериозен отлив на руски туристи. Сега се чудим как да ги привлечем. Не са малко случаите и на натровени летовници. Спасителите масово не можели да плуват. Защо българинът да ходи на родното море - за да бъде натровен с боклучава храна, да се зарази от фекалните води, да бъде набит от чуждестранни лумпени или за да плати за чадър и шезлонг повече, отколкото за нощувка? При наличието на безплатни гръцки плажове, кристално чисти води и спокойствие - е, мерси, и това лято ще пропусна. Не с реклама, с качество и контрол може да ни върнете обратно.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ