20 Април 2024събота08:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Европейска история Димитър Бежански

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 36

Ето какво се случи на Пейчев миналата седмица. Спряла да му пали колата. В сервиза турили нов акумулатор. Старият турили в багажника и го предупредили да кара внимателно, да не се обърне. Щото ще му изтече киселината и ще направи всичко на бербат!
- Ама изхвърлете го на боклука! 
-Не може! – обяснил майсторът.– Акумулаторите се изхвърлят в определени за целта контейнери. Така е в цяла Европа.
И Пейчев, понеже е европейски настроен, тръгнал да търси тези строго определени за целта контейнери. И като не намерил, прибрал се вкъщи. Утре щял да търси пак. Обаче като отворил багажника, акумулаторът, при толкова търсене вече бил изтекъл и наистина бил направил багажника на бербат. Пейчев го треснал ядосано на тротоара и звъннал на жена си да донесе парцали, щото тая киселина трябва да се попива. Жена му донесла парцали и виждайки оставения на тротоара акумулатор, взела, че го качила в апартамента. Тя знаела, че мъжът и е европейски настроен, но не знаела дали така настроени са и минувачите и дали някой няма да го свие. Когато Пейчев се прибрал вкъщи, видял акумулатора и се развикал на жена си веднага да го изхвърли, щото може да направи на бербат цялата къща, както направил на бербат багажника. Вече не бил толкова европейски настроен. Съседите му обаче били. След половин час Гочев от долния етаж му донесъл акумулатора и му казал, абе, Пейчев, забравил си го долу до кофата за боклук, ще вземе да ти го цуне някой! Пейчев благодарил през зъби, но като изчакал да се стъмни, изхвърлил акумулатора в междублоковата градинка, а на сутринта заминал на работа. Да, но съседката Костова към осем часа звъннала на жена му и рекла, извинявай, Пейчева, не ми е работа, но мъжът ти прекалява с пиенето, снощи мина през градинката и си изтърва акумулатора, добре, че пушех на балкона и видях, на, нося ти го. Съпругата на колегата Пейчев също благодарила през зъби, увила акумулатора в стари вестници и го изхвърлила в кофа за боклук. Но след час на вратата й звъннал мъж в оранжево и й казал, как може такова нещо, госпожо, ние сме от чистотата, а намираме в кофата акумулатор! Добре, че на него с е написан номерът на колата ви, та се обадихме в КАТ и те ни дадоха адреса, приберете си го и го изхвърлете в строго определен за целта контейнер, бива ли такова нещо, нали уж сме европейски настроени. След това акумулаторът на Пейчев му бил връщан от зелени патрули, от кварталния полицай, от директорка на детска градина, от китайски готвач и от европейски наблюдател. Пред европейския наблюдател Пейчев съвсем забравил, че някога е искал да влезе час по-скоро в ЕС и се развикал, че да, правилно е да ни слагат мониторинги, щото ние закон да издадем, за това ни бива, но да го спазваме, там никакви ни няма! И му връчил акумулатора със заръката да го изхвърли някъде в Брюксел, в строго определен за целта контейнер. Ако и те имат такова нещо, разбира се.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ