26 Април 2024петък06:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард/Срещи

Антония Петрова Бередин:

Всяка титла е важна за мен

Трудно е да разчупиш клишето и да се бориш постоянно с предразсъдъците, откровена е носителката на многобройни титли за красота

/ брой: 199

автор:Альона Нейкова

visibility 4857

Антония Петрова е родена в Пазарджик в семейство на инженери. Прочува се в модните среди, след като печели титлата "Мис България 2009". Амбициозната красавица има две висши образования: завършва в УНСС "Международни икономически отношения" и "Финанси и право". Специализира в Москва руски език и финанси през 2006 и 2008 г. Получава лиценз за дилър и брокер на Руската фондова борса, издаден от Министерството на финансите в страната. Има разработки в областта на гражданското право. На 21 март 2012 г. сключва брак с дългогодишния си приятел Александър Бередин, с когото са заедно от 2006 г. Двойката си казва заветното "да" на пищна церемония в центъра на Москва. Сватбата е в приказен стил с препратки към времената на прочутата императрица Екатерина II. Не след дълго Антония печели и престижната титла "Мисис Русия 2012". Обявена е за "Мис България на ХХI век" на ежегодните награди на независими журналисти от цялата страна "Lady`s Beauty Awards". Обявена е и за "Най-секси Мис 2013", като същата година печели четвърто място в Китай на престижния конкурс "Мисис Свят". Красавицата обаче не изоставя специалността си финанси и право. Работи като юрисконсулт в нотариална кантора на председателя на Камарата на нотариусите - Димитър Танев. Управител е на фирма за юридически, финансови и икономически консултации "Investment and Financial Consultants" Ltd, а също така е юрисконсулт и арбитър в Арбитражния съд към Европейската юридическа палата.

"Да бъдеш политик е призвание"
"Завистта и злобата на хората са най-голямото разочарование"
"Аз съм българка и винаги съм се гордяла с това"

- Какво ви даде и отне ли ви нещо титлата "Мис България 2009", Антония?
- Само ми е дала, при това изключително много, нищо не ми е отнела. Не бих могла да си представя как би се стекъл животът ми без тази титла. Имах късмета да бъда избрана в един от най-успешните формати на този конкурс през годините и да добия огромна популярност в сравнение с други носителки на короната. Тя ми отвори много врати и ми даде много познанства, които не бих имала без тази титла. Още на следващия ден животът ми се завъртя шеметно в положителна посока.
- Как приемате факта, че бяхте избрана за "Мисис Русия 2012" - като лична победа или все пак това е и успех за България?
- И двете, разбира се. Аз съм българка и винаги съм се гордяла с това. Фактът, че съм омъжена за руснак, ми даде възможност да участвам на този най-престижен конкурс за омъжени жени в Русия, на който през цялото време на подготовката, както и на самата церемония, при всяка възможност разказвах и популяризирах България. Конкурсът беше отразен в новинарските емисии на националните телевизии, в няколко национални вестника, както и на първа страница на "Комсомольская правда", която е с всекидневен тираж над 8 млн. броя. По този начин цяла Русия разбра, че българка е станала "Мисис Русия".
- Печелите четвърто място на "Мисис Свят 2013" в Китай, което е най-високото постижение на българка на подобен конкурс за красота. С тази "оценка" ли се гордеете най-много или повече държите на титлите си в България и в Русия?
- Да, така е, и наистина много се гордея с това. Не бих могла да ги разделя, всяка оценка и титла е достойна и важна за мен сама по себе си. Единствено бих могла да кажа, че на конкурса "Мисис Русия" представях 12-милионната Москва, а да бъдеш избрана за най-красива омъжена жена в необятната 140-милионна Русия, пословична с най-красивите жени в света, е огромен успех. След това дойде и постижението в Китай, като "Мисис Русия" на "Мисис Свят", което заедно с шестото място на Жени Калканджиева на "Мис Свят" са най-големите успехи, постигнати от българки на истински световни конкурси.
- Вие сте един от примерите, че красивата жена може да бъде и умна, и интелигентна... Мислите ли, че визията ви помогна да пробиете, или напротив, трябваше да положите повече усилия, за да се докажете?
- Благодаря ви! За съжаление по-скоро второто е вярно. В случая бих цитирала Кондолиза Райс, която разказва в биографията си как баща й винаги повтарял, че за да успее в една мъжка професия, каквато тя си е избрала, трябва да бъде два пъти по-добра от всеки мъж в нея само защото е жена. А аз бих добавила - дори четири пъти, ако си красива жена. Трудно е да разчупиш клишето и да се бориш постоянно с предразсъдъците относно "красивите жени".
- Имате ли амбиции да се захванете с политика?
- Да, винаги съм го заявявала, но всяко нещо - с времето си. Образованието ми МИО и право, специализациите ми в Москва, както и семейството ми, което е изключително политически ориентирано, предполагат това. Политиката винаги ме е вълнувала, още от ученичка. През последните години, от момента на завършването, съм се съсредоточила изцяло върху професията ми на арбитър и юрисконсулт към Арбитражния съд, тъй като смятам, че с политика трябва да се занимават хора, реализирали се първо в професията си, а след това да помислят как да помогнат и на другите чрез политическа дейност. За мен да бъдеш политик е призвание, обществена дейност, а не професия, каквато тенденция има в България през последните години.
- Какво най-много ви е разочаровало досега?
- Завистта и злобата на хората. Омразата към успелите и неуважението към някой, който има и може повече от теб. Невъзможността да признаеш, че някой е по-способен. Липсата на възпитание и глупостта. За съжаление се сблъсквам с това всекидневно.
- На кого разчитате в трудни моменти - на себе си или на близките?
- И двете твърдения са верни. Имам късмета да съм заобиколена от прекрасно семейство, което винаги е до мен, подкрепя ме във всичко и много обичам.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ