26 Април 2024петък03:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нова драма

Фалшифицирали подписи на лидерите от РБ

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 40

Администрацията на община Родопи, в която се правят консултациите за състава на бъдещата общинска избирателна комисия, сезира дирекцията на МВР в Пловдив за съмнения във фалшификация.
Под въпрос са подписите на лидерите от Реформаторския блок - Николай Ненчев, Меглена Кунева, Корман Исмаилов, Божидар Лукарски и Радан Кънев. Съмнителните подписи са поставени под документ, който упълномощава членове от квотата на Реформаторския блок в ОИК-Родопи.
Графологичната експертиза доказва, че подписите под пълномощното са фалшиви.
Неофициално се твърди, че подписите са били подправени, за да може в състава на ОИК-Родопи да влезе приближено до Георги Цанков лице.
Георги Цанков е общински съветник в община Родопи няколко мандата, през които успя да свали двама председатели на Общинския съвет. Той е известен и като бизнесменът, спечелил през 2012 г. обществена поръчка за доставка на храни за бедни по едноименната програма. Храната се оказа с лошо качество и избухна скандал.
Запознати сме с казуса с фалшифициране на подписите в община Родопи, каза председателят на СДС Божидар Лукарски вчера.
Кметицата има не особено добри юридически познания, смята той. Тя е поискала експертиза на подписите, която е извършена в прокуратурата. Експертизата е доказала, че петте подписа са фалшиви, след което кметицата ги е дала на прокурора, обясни Лукарски и отбеляза, че ще даде госпожата на прокурор. Той подчерта, че като адвокат е участвал в доста експертизи. За да има такава експертиза, е необходимо да бъде взет образец от подписа на съответното лице. "Напълно отговорно заявявам, че на мен такъв образец от полицейска структура или такава, свързана с община Родопи, не ми е вземан. Това, което изнася госпожата в публичното пространство, е неистина и набеждаване в престъпление, което само по себе си представлява престъпление според НК", уточни Божидар Лукарски.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ