20 Април 2024събота12:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристина Патрашкова:

Истината е скандална

Няма да спрем разследванията, категорична е главната редакторка на в. "Галерия"

/ брой: 35

автор:Велиана Христова

visibility 1170

- Премиерът Борисов всъщност официализира това, което твърдеше вчера от екрана Бареков, че вие сами сте си сложили бомбата, за да си вдигнете цената.
- Не съм чувала нищо по-абсурдно. Това твърдение ме потресе най-силно от всичко. То минава границите на нормалното. Никой журналист няма да сложи бомба срещу себе си, защото журналистите имат друга сила, когато са истински - да огласяват истината пред хората. Направо съм изумена от поведението на такива хора като Бареков, които се наричат журналисти. Изумена съм от представители на гилдията, които говорят и внушават подобни абсурди. Ако в друга редакция бе избухнала бомба, ние никога нямаше да твърдим подобни неща. 
- Според теб бомбата срещу редакцията е политическо действие. Какво имаш предвид?
- Имам предвид, че това бе направено, за да ни сплашат. Кой има най-вече интерес да бъдем сплашени - хората от властта, за които ние изнесохме нелицеприятни факти, публикувахме тайни разговори на ключови фигури във властта. Те имат интерес ние да бъдем притеснени. Но е по-добре премиерът да каже кой преби журналиста Огнян Стефанов...
- Иван Костов заяви, че атентатът е дело на тези, които са срещу правителството, а причината е, че още не е махнат от поста Цветан Цветанов.
- Не знам кои са срещу правителството, но бомбата не е дело на някоя фолкпевица, която е недоволна от наши публикации за нея. А Костов е прав - първото нещо, което трябваше да се случи, когато започнаха да излизат фактите, беше да бъде незабавно освободен от поста му Цветанов.
Аз питам, защо Цветанов не дойде веднага след атентата, защо не беше първият човек, който да дойде веднага? Защо той не се появи тук, защо не разследва, защо не се обади. Той ходи къде ли не, появява се навсякъде. А не се случват всеки ден бомби в редакциите в България. До момента не съм чула официално становище от вътрешното министерство, а вътрешният министър би трябвало да реагира, тъкмо защото сме вестник, недолюбван от него. За да покаже, че имаме действително полиция. 
- Вестникът имаше ли намерение в близко време да пуска някакъв нов материал, ново разледване?
- Нямаме никакво намерение да прекъснем разследванията си, разбира се, ще продължим. Вечерта (завчера) Явор Дачков имаше среща с информатори на вестника по една от темите, които разследваме - за контрабандата. 
- Често те наричат "скандална журналистка", защо според теб? Кое е скандалното?
- Не зная защо ме наричат така. Може би  защото в нашия вестник си позволяваме да пускаме неща за властта, които никое друго издание не си позволява. Вероятно истината е скандална. 


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ