18 Април 2024четвъртък10:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Слуги на разрухата

Защо "Протестна мрежа" сигнализира прокуратурата за действията на Бойко Борисов

/ брой: 214

автор:Александър Симов

visibility 1144

В разгара на атомната параноя и парализиращия страх, че един ден от небето апокалиптично ще рукне радиоактивен дъжд, през 1964 г. (само две години след Карибската криза) Стенли Кубрик прави великолепния филм "Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба". Той е уникална сатира на влюбените в разрушението егоманиаци, които не могат да си представят светът да съществува в състояние на мир. През всички епохи е имало такива господари на разрушението, които вместо да търсят нормален живот, предпочитат ексцесията и кървавия сблъсък, защото обикновено пращат други да свършат черната работа, а те стоят защитени в подземните бункери и чакат в мрака прахолякът от атомната буря да се разпръсне.
Това, разбира се, е леко преувеличение на онова, за което ще стане дума в следващите редове. "Протестна мрежа" и сайтът "Биволъ" сезираха тези дни прокуратурата за действията на премиера Бойко Борисов, който наскоро призна, че лично е разрешил минаването на руски самолет над страната. Борисов тогава описа ситуацията мелодраматично - предпочел да обясни на натовските партньори своето решение, вместо да брои трупове в морето.
Интересен обрат. "Протестна мрежа" е групировката, която на практика върна и инсталира Борисов отново на власт. Ненапразно повечето й кадри днес са на държавна службица и съскат като древни вещици, ако някой се опита да критикува управлението. В хладната есен на 2014 г. протестърите показаха, че нямат проблем да гледат на власт човека, когото по-рано твърдяха, че не приемат, защото финансовите им претенции бяха удовлетворени, а кариеристичните им амбиции - здраво напомпани. Днес обаче става ясно, че протестърското съсловие, преяло от новите грантове, е дресирано да бъде агент на разрухата. На тях не им е необходима България, която е в добри отношения с Русия, защото им се плаща положението да е точно обратното. Ето откъде идва злостта, довела до подаване на абсурдни сигнали в прокуратурата.
Забележете - тях не ги заболя, когато тази власт изтръска джобовете на бедните с 16 милиарда, а се възмутиха, че премиерът е взел едно от малкото разумни решения в кариерата си. Аргументацията им е нелепа. С действията си Борисов бил застрашил сигурността на НАТО. И как е станало това? Някой да е чул този коварен самолет да е пуснал бомби над щаб-квартирата на НАТО? Членството на България в Алианса не отнема правото на страната да взима самостоятелни решения. Руският самолет е превозвал хуманитарна помощ за Сирия, а не оръжия за масово поразяване. И понеже не са сигурни за това обвинение, "Протестна мрежа" и сие цакат с второто - премиерът бил иззел правомощия на президента. Интересно. А защо самият президент първи не се оплака от изземването на правомощия? Защо Плевнелиев не сезира медиите, че нагло са ограбили правото му на глас за самолетите в българското небе?
Сигналът до прокуратурата показва, че управляващата Коза ностра се опитва да се раздели на две: добра евроатлантическа част, която е непорочна и идеалистична, и лоша останала, която е като маша на Путин. Опитът е смешен, защото по-дискредитирана групировка от "Протестна мрежа" няма. Те са доказателството, че задгробен живот все пак е възможен, особено когато си на хранилка при "Америка за България". Май това е пропуснал да опише навремето Стенли Кубрик. По-лоши от господарите на унищожението са техните отдадени слуги и мазни лакеи. И заради това всичко, което направят, вече ще прилича на черна сатира.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 643

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 839

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 757

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 679

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 835

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 745

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 758

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 749

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ