23 Април 2024вторник21:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Не им вярвам!

/ брой: 216

автор:Светлана Михова

visibility 2061

Как ще се чувствате, ако съседите си поканят сюрия гости, а после поискат вие да ги приемате? При това поставят условие да ги нахраните, да ги настаните да спят, на другия ден да се погрижите да не скучаят, да им осигурите достатъчно джобни пари и да сте готови да оказвате гостоприемство толкова, колкото неканените гости пожелаят. Още по-добре ще е да им направите и адресна регистрация във вашия дом. Всеки нормален човек би се разбунтувал срещу наглостта на съседа и би треснал вратата под носа му.
Точно така реагираха унгарският премиер Орбан и колегите му от Вишеградската група. Защото точно такъв съсед се оказа фрау Меркел. Разтвори мощните си обятия и покани целия мюсюлмански свят на щедрата германска социална софра. Дни наред не спря да ги калесва. Стигна дотам, че нейна министърка възвести, че Германия няколко години може да приема по 500 000 бежанци!
И те се юрнаха през морета и полета. От Азия и Африка. Жени, деца и главно яки млади мъже - стотици хиляди за броени дни прецапаха половин Европа и угодиха на мерака на Меркел да ги посреща. Да демонстрира пред света безграничното германско великодушие. Да се представи като първа храбра защитничка на т.нар. европейски ценности.
Не й вярвам. Защото заради нейната нелепа покана десетки хиляди пришълци със замах прегазиха всички европейски правила и закони, старателно градени с години. Тъкмо по вина на канцлерината след натрапената от нея безумна идея за квотите Европа днес е в задънена улица. Иска солидарност, но само по нейните правила. Заплашва несъгласните с финансови санкции. При това е готова да отпусне за гостите близо 10 млрд. евро.
Безизходицата вече доведе до първите сблъсъци и ранени. Ще има още и ще става все по-страшно. Докато европейските бюрократи не се престрашат да погледнат истината в очите. Докато не спрат да играят по гайдата на САЩ и да поощряват безумните авантюри на войнстващия миротворец Обама. Докато не се откажат от амбициите си да налагат на света своите правила и да си въобразяват, че имат право да наказват всеки, който не угажда на приумиците им.
Не им вярвам. Защото сълзите им по бежанците са крокодилски. Най-мерзка бе медийната постановка с покъртителната снимка на удавеното кюрдско момченце. Тази човешка трагедия бе най-безцеремонно използвана за афиш на безскрупулна политическа постановка и зомбиране на европееца. Той трябва да затвори очи за всички тежки социални, икономически и етични последици, които го очакват от заливащата го мюсюлманска вълна, и да разтвори обятия за безумията на своите политици. Защо една снимка в миг разстрои коравите сърца на европейските клакьори на властта? И не трепнаха, докато дивашките ислямистки орди изравняваха със земята градчето на същото това дете, докато колеха и насилваха там и в още десетки други иракски и сирийски села и градове. Преливащите от позьорски хуманизъм евродепутати не отрониха дума, докато в Донбас фашисткият режим отнемаше живота и осакатяваше стотици деца.
Не им вярвам. Защото оттук-оттам в момент на пълно безсилие се чуват гласчета на високопоставени държавни чиновници, че ИДИЛ не може да бъде победена без участието на Русия. А когато тя предлага конкретно сътрудничество на всички сили, реално воюващи с терористите, срещу нея граква хор от прегракнали гърла и жалки банални заплахи, че ще бъде изолирана. Те искат коалиция не срещу чудовището на фанатичния ислям, а срещу светския сирийски лидер Асад. Тоест коалиция с терористите.
Не им вярвам, когато врещят срещу военната помощ на Русия за законните сирийски власти, оказвана открито по силата на законно подписани двустранни договори по всички правила на международното право. Същевременно САЩ и техните съюзници от години снабдяват с оръжие разнородните терористични банди. И най-големият абсурд: отново влязоха в съюз с "Ал Кайда" и ръководят действията й срещу ИДИЛ. Не е ли шизофренично? Против всички норми на правото и демокрацията обявяват Асад за незаконен и тираничен, а от кол и въже събират и въоръжават сирийски емигранти, които с години не са били в родината си, и ги провъзгласяват за "свободна опозиция".
Как да вярвам на кресливите официозни медии и нелепи политически креатури - особено български, които вдигнаха врява до небесата, че Русия има бази в Сирия и изпраща там свои военни специалисти, когато САЩ са покрили Земята с бази, а стотици техни военни инструктори обучават и снабдяват с военна техника украинци и грузинци до самите руски граници? Как да вярвам на басните на троицата Плевнелиев-Борисов-Митов за среднощните им вълнения с руските самолети. Имало международни санкции срещу Сирия, които сме били длъжни да спазваме. Лъжа! Оръжейното ембарго срещу Дамаск е отменено преди две години, тъкмо за да бъдат въоръжавани ислямистките бандити. Вярва ли се на компанията Хитър Петър, Настрадин Ходжа и тримата глупаци? Според Елин Пелин - не.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ