26 Април 2024петък14:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Статистика за наивници

/ брой: 218

автор:Ева Костова

visibility 1230

Заплатите у нас по-високи средно с 63% в кризата, писа столичен всекидневник, стъпвайки на данни от НСИ. Съпоставени са възнагражденията през второто тримесечие на 2015 г. в сравнение със същия период на 2008 г. 1974 лева са най-високите заплати у нас в ІТ сектора, които вдигат летвата. В туризма обаче се разписват само срещу 568 лева. Идва ни наум онази приказка, дето Иван имал пет лева, а Драган - 95. За статистиката средно те двамата имат по 50 лева, на практика Иван пак си остава с 5-те лева, Драган - с 95-те. 
България е страната с най-голям ръст на брутната работна заплата, сочат данни на Евростат. Въпреки ръста обаче страната ни продължава да е в дъното на класацията по заплащане на труда. На повечето работни места възнагражденията продължават да са обидно ниски. В Изпълнителната агенция за борба с градушките например 75% от служителите получават минимална работна заплата. В Агенцията за социално подпомагане са ангажирани около 5000 души със заплати около минималните. Подобна е ситуацията в Агенцията по заетостта и бюрата по труда, регионалните библиотеки, читалищата, музеите. Недоволството в тези сфери вещае протести, алармират синдикалисти. И предлагат от очакваните приходи в бюджета до края на годината от близо 850 млн. лв. поне една трета да отидат за подпомагане на най-тежките и бедни системи. Въпросът обаче опира до цялостната политика на държавата и управляващите в момента, които трябва да подходят по-революционно към повишаването на доходите на българина. Намеса, която да стимулира икономическата свобода, както е в цивилизования свят, а не да скрива зад измислени паравани задължението за достойно заплащане на достоен труд. Другото е статистика за наивници.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ