24 Април 2024сряда11:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП даде старт на кампанията си в София

Време е за справедливост, нашето време идва, обърна се към столичани проф. Михаил Мирчев

/ брой: 222

автор:Александър Симов

visibility 1515

"БСП и нейните кандидати и коалиционни партньори ще имат силата, енергията да кажат "Стига!" на това местно самоуправление, което разделя градовете, хората, общините на бедни и богати, на първа и втора категория, на лъскав център и спални". С тези думи се обърна председателят на БСП Михаил Миков по време на откриването на кампанията на партията за местни избори 2015 г. Събитието се проведе на поляната срещу Кооперативния пазар в "Люлин". Въпреки дъждовното време около 500 души се събраха, за да дадат кураж на кандидатите за кметове на столичните райони, кандидатите за общински съветници и на кандидата за кмет на София проф. Михаил Мирчев. Шатри на поляната представяха всеки един от претендентите и желаещите можеха да поговорят с тях за техните идеи за развитие.
"Всички могат да правят откриване в зали и под покрив, но БСП може и така - в дъжда, в снега, през тези 125 години, в които е на политическата сцена в България - и на власт, и в опозиция", допълни Миков. Той обясни, че от "Люлин" е започнала кариерата на арх. Тодор Булев, кандидата на БСП за района, но тогава се е говорело за жилищни райони. "Днес самите люлинци наричат своя квартал "спалнята на София", коментира председателят на БСП и допълни, че така наричат и другите квартали, които през тези 25 години са се откъснали от "лъскавата фасада". Лидерът на БСП допълни, че тези "спални" са се откъснали от туристическия център на града, където минават азиатските туристи и снимат, защото никой не води чужденците да видят как живеят обикновените софиянци в "Люлин", "Овча купел", "Обеля", "Младост" и "Орландовци", каза още той.
Миков подчерта, че БСП иска да предложи друга политика - за хората и за общините. "Друга политика, която държи сметка за доходите на живеещите в тези райони. Защото когато отидеш през деня на работа в центъра, трябва да се платят синята и зелената зона. Когато заплатата ти е около 700 лв., това е 10% от месечния доход", обясни соцлидерът. По неговите думи затова кандидат-кметът на София проф. Михаил Мирчев, другите кандидати на партията и хората от БСП искат друга, по-справедлива политика - за хората и общините.
"Време е за справедливост, нашето време идва. Време е да обърнем София към столичани и аз за това се боря", категоричен бе пред хората Михаил Мирчев, който бе посрещнат с бурни овации. Той очерта и основните промени, които трябва да се направят - да има планиране за 20 години напред, а не хаос, да има общ устройствен план, за да може главният архитект да не прави далавери чрез него, да се обърне внимание на улиците, тротоарите, канализацията, училищата, болниците, спортните площадки и в бедните квартали. "Да сменим модела означава и да спрем бандитизма в София. Убеден съм, че с колегите, с които работим, с младите доброволци, които ми помагат, ще направим изборната изненада в София", категоричен бе той.
Мирчев заяви, че София е богат град - с милиарден бюджет, неприбрани плащания от общината и възможности за разгръщане на нов бизнес. Той подчерта обаче, че тези пари не отиват за работническите квартали, общинските болници, детски градини и ясли, не отиват и за новата инсталация в топлофикацията, която да ползва новото гориво от завода за преработване на отпадъци и да намалеят сметките на софиянци. Кандидатът за кмет на левицата за София обясни, че има много квартали, които са оставени да запустяват. "Има пари, но няма планиране и има малък ефект от тях. В София уж се строи много и модерно, но общата картина е плачевна", допълни той.
 Мирчев обясни, че по данни на международни изследователи за последните 5 години общият стандарт на живот на софиянци рязко е спаднал - 15% живеят добре, а за 70% се влошават условията на живот. "Аз, като кмет на София, ще искам първите 15% да продължават да живеят добре, но столичното кметство да се грижи и за останалите 70% - трудовите хора, обикновените семейства, младите хора", категоричен бе той.
   "Вие ми давате куража, че можем да се преборим за София. Можем тук да управляваме по-справедливо, с мисъл за хората", бяха думите, с които председателят на БСП в София Калоян Паргов се обърна към събралото се множество по време на откриването на кампанията. Той обясни защо за първи път се прави подобно мероприятие в "Люлин". "През последните 9 месеца ние водихме кампания под мотото "Другото лице на София". Това не е само нашият кандидат за кмет, който седи много по-добре от сегашния. Другото лице на София е философия", обясни столичният лидер. По неговите думи София не е само на жълтите павета, на метрото и на големите проекти. "Тя е на "Люлин", "Орландовци", крайните квартали и крайградски села. В нашите ръце е да променим модела на управление в града. От нас зависи как ще се управлява столицата в следващите 4 години", категоричен бе Паргов.
От своя страна символичният домакин на събитието арх. Тодор Булев се обърна към хората, че професионализмът е това, с което левицата може да се наложи в изборите.


Вдъхновение и настроение на старта на предизборната кампания в София
сн. Мариета Томова

 

Георги Гергов: Ние сме отборът, който може да промени Пловдив

"Промяна" е най-важната дума, която трябва да чуят всички пловдивчани. Ние сме отборът, който може да промени Пловдив и на 25 октомври играем за победа". Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата на БСП Георги Гергов пред стотици членове и симпатизанти в Пловдив при откриването на предизборната си кампания. В речта си той декларира намерение да сложи край на 25-годишното синьо управление в града на тепетата. Затова и мотото на личната му кампания е "Кметът на промяната".
"Пловдивчани винаги са били революционери и ще направят промяната, защото не могат да бъдат заблудени с градинки и шадраванчета", прогнозира Георги Гергов.
"Нямаме една входна артерия на града, но имаме фонтан на кръговото кръстовище до Водната палата", възмути се Гергов. "Стига толкова!", заяви категорично Георги Гергов и призова хората да гласуват с номер 5.
"Пет са причините да се гласува с №5 - Път, Промяна, Прогрес, Пловдив и Пловдивчани", изписаха с пет лъча съветниците от листата, представени на червената сцена пред фронт-офиса на БСП в Пловдив.


Много символика видяха социалистите в Пловдив в номера, с който се явяват на изборите - пет е номерът на успеха, пет са пръстите на ръката, пет са сетивата

 

БСП с номер 39 в София и Варна

Официално са ясни номерата на партиите, с които ще се явят на местните избори на 25 октомври.
Изтеглените номера за БСП в областните центрове:

София - 39
Благоевград - 10
Бургас - 25
Варна - 39
Велико Търново - 5
Видин - 9
Враца - 10
Габрово - 2
Добрич - 15
Кърджали - 4
Кюстендил - 9
Ловеч - 12
Монтана - 8
Пазарджик - 10
Перник - 5
Пловдив - 5
Плевен - 15
Разград - 8
Русе - 24
Силистра - 15
Сливен - 19
Смолян - 1
Стара Загора - 9
Търговище - 9
Хасково - 18
Шумен - 8
Ямбол - 11

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ