20 Април 2024събота05:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Безгранична наглост

/ брой: 230

автор:Мая Йовановска

visibility 1139

Най-ярката перла в короната на Борисов - Лили Павлова, в пристъп на предизборно откровение изрази вчера огромното си съжаление, че "90% от предизборната кампания се води за сметка на проекти с европейско финансиране". Не знам по какъв друг начин би могла да се определи тази нейна констатация, освен като безгранична наглост. Или още по точно - "крадецът вика дръжте крадеца". Защото, ако има партия, която ползва за собствена пропаганда европроектите, то това е именно ГЕРБ. Последователно, години наред. Авангардът в това отношение са инфраструктурните и пътните проекти. Но това за ГЕРБ не е нищо ново. Още като кмет на София Борисов се тупаше в гърдите, че строи и открива "метра", пропускайки неудобната информация, че изграждането на метрото в столицата върви от 40 години.
Впрочем само преди броени дни от устата на Павлова изскочи нееднозначната реплика, че "за да имаме какво да ядем, трябва да има пътища". От една страна, това е поредната наглост, а от друга, си е самата истина. По Фройд. Несъмнено, за да има с какво да преяждат управляващите, трябва да кипи строителство на пътища. Шосета, отсечки от по 2-3 км, пътни възли и т.н. се откриват помпозно по няколко пъти даже, а след рязането на лентичката започват поправки и се наливат нови и нови милиони. За да не сме голословни - Световният икономически форум ни нареди почти на опашката сред 140 държави в света по качество на пътищата. Зад Камбоджа и Танзания сме. И това, ако не е признание за "добрата" работата на ГЕРБ!
Иначе, бойкоборисовците не само европрограмите ползват предизборно. В тези въртележка на предизборните чудеса са впрегнати държавни пари, министерства, институции, че даже и националната статистика. И всичко се чете както дяволът чете евангелието.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ