19 Април 2024петък16:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Раят се затваря?

/ брой: 232

автор:Галина Младенова

visibility 207

Европейските политици изглежда едва сега се събудиха от сън и видяха, че на Стария континент нещата са излезли от контрол. Вероятно сънят им наистина е бил прекалено дълбок, защото кризата с бежанците не е от вчера, но на "големите" в ЕС едва сега им просветна, че нещо трябва да се направи. И се сетиха за най-простичкото и най-естественото - да се репатрират нелегалните мигранти. То всъщност легални няма - всичките над 600 хиляди пришълци само тази година са достигнали европейска територия по нелегални маршрути - кой по море, кой по тайни пътеки. Друг въпрос е кои от тези хора могат да бъдат смятани за бежанци, а кои са просто търсачи на по-добър живот. Месеци наред се публикуват данни, че от всичките мигранти не повече от 15-20 процента са сирийци, които всички приехме, че могат да бъдат смятани за спасяващи се от войната в родината им. Останалите са какви ли не - африканци, афганистанци, иракчани, косовари, албанци, че дори и български цигани - всички представящи се за сирийци. Ясно е, че огромната част от тези мигранти няма да получат убежище на Запад, накъдето са се устремили. И също толкова ясно е, че не е далеч времето, когато ще бъдат изгонени от мечтания за тях рай. Вътрешните министри от ЕС дори заговориха за "по-висока скорост" на прогонването на нежеланите мигранти. Твърди се, че до края на годината Старият континент ще се "отърве" от близо 400 хиляди такива пришълци. Не е много ясно как точно Европа ще репатрира толкова много народ, но да се надяваме, че министрите имат яснота по въпроса.
Лошите новини за "бежанците" не спират дотук. Тези, които минат през ситото, също няма да получат всичко, което са искали. От днес започва и квотното разселване на мигранти в ЕС. Бежанците ще бъдат уведомявани къде ще бъдат изпратени и според правилата трябва да дадат съгласието си за това. Те обаче нямат право на претенции. Така че тези, които изтеглят късмета "България", ще трябва да се примирят със съдбата си или да си ходят у дома.
И докато европейците умуват как да принудят Африка да приеме обратно чедата си, у нас всекидневно започнаха да се появяват информации за заловени ту тук, ту там нелегални имигранти, предимно сирийци и афганистанци (или поне представящи се за такива). Никой обаче не дава информация какво става с тези хора след това - в имиграционни лагери ли ги пращат, връщат ги там, откъдето се предполага, че са дошли, или може би ги пускат по живо, по здраво да продължат пътя си. Да сте чули през тази година да сме изгонили нежелани имигранти?
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ