25 Април 2024четвъртък19:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Михаил Мирчев:

Няма обществени поръчки за екзит пол и паралелно преброяване

София има само една ОИК от 19 души, която трябва да приеме 6000 протокола, алармира кандидат-кметът на БСП за столицата

/ брой: 237

автор:Мария Нинова

visibility 1427

Няма обществени поръчки за екзит пол в изборния ден, както и за паралелно преброяване. За това алармира кандидат-кметът на БСП за София проф. Михаил Мирчев. Той попита защо националните медии не са обявили поръчки. По думите му социологическите агенции не излизат с проучвания, защото в тях трябва да лъжат. По данни на Мирчев изборната активност в София ще достигне до 450-480 хиляди гласа, а ако повече хора отидат до урните, ГЕРБ ще изгубят от това. Очакванията на Мирчев са БСП да успее да спечели 15-20 общински места. ГЕРБ според него ще има около 25 места, Реформаторският блок - 5-6 места, а АБВ - 2 общински съветници, които ще бъдат откраднати от гласовете на БСП.
Мирчев обвини ГЕРБ, че участват в заверата на проф. Михаил Константинов. "Не се правят прогнози, за да се улесни манипулацията", твърди той. Това, по думите му, е научено още от президентските избори през 2011 г., когато вотът е бил фалшифициран. Той нарече "майстор на купуване на гласове" втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него тогава той е създал модел за измама, който и на тези избори ще проработи. Пример даде с това да се удължи изборният ден с един час, през който тълпи гласуващи могат да пуснат вот, който се продава по 100-150 лв. Освен това се прави и криминална подмяна на протоколи в секционните комисии. Мирчев заяви, че в момента 1000 лв. струва "купуването" на един човек от избирателна секция, а за цяла секция сумите вървят между 20 и 40 хил. лв. Според него в "Арена Армеец" се очаква да има организиран хаос, за да могат да се подменят протоколи. Така е било и на президентските избори, когато протоколите са били предавани в зала "Универсиада". Този хаос се очаква заради факта, че няма достатъчно техника, а в София, където има 3 МИР и 25 избирателни района, ще има само една ОИК от 19 души, която трябва да приеме 1500 секции или 6000 протокола, алармира Мирчев.


Натискат собственици на магазини да лепят плакати на ГЕРБ

ГЕРБ репресират собственици на магазини в столицата, обяви Михаил Мирчев. По думите му голяма част от магазините са облепени с плакати на ГЕРБ, защото собствениците им са заплашвани. Трескаво режат ленти, ремонтират тротоари в крайните квартали, уволняват противниците си, защото са в паника, категоричен е Мирчев. Той попита защо в последните 10 години не са ремонтирани уличките в крайните квартали, а сега толкова демонстративно се лее асфалт.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ