20 Април 2024събота05:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Местни избори 2015

Мая Димитрова:

За да сме град-мечта, не са достатъчни лозунги

Заложили сме на 14 приоритета символично, тъй като партията ни е с номер 14, обяви кандидат-кметицата на Добрич

/ брой: 242

автор:Мария Нинова

visibility 830

Мая Димитрова е завършила ТУ-Варна със специалност машинен инженер и Икономическия университет във Варна със специалност икономика и мениджмънт. Има и юридическо образование. Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево, близо 12 години е била помощник-директор във Финансово-стопанска гимназия "В. Левски" в Добрич. От март 2014 г. е председател на ОбС на БСП в Добрич. Номерът на бюлетината на Мая Димитрова и на БСП е 14.


- Госпожо Димитрова, защо решихте да се включите в надпреварата за кмет на Добрич?
- Решението ми да се кандидатирам за кмет на община Добрич не беше спонтанно. Повлия ми  състоянието на града ни, който има нужда от промяна,и то в положителен аспект към по-добро за хората.
- Вие сте издигната от БСП. Има ли вътрешни проблеми в партията на местно ниво?
- Преминахме през труден период и миналата година председателят на партията премина в друга политическа сила, но към настоящия момент смятам, че сме изгладили вътрешните противоречия, ако е имало такива, и вървим напред.
- Каква предизборна кампания водите? Какви са основните ви приоритети?
- Предизборната кампания, която водим, е позитивна, но това не ни пречи да показваме на гражданите грешките на общината и в частност на кмета през изминалите три мандата.
Заложили сме на 14 приоритета символично, тъй като партията ни е с номер 14 на предстоящите местни избори. Икономическо развитие - партньорство с  бизнеса и подобряване на инвестиционния климат; справедливи такси и местни данъци, и нов принцип за определяне на такса битови отпадъци; непримиримост към толерирането на обръчи от фирми и бизнес кръгове; намаляване на таксите в детските градини и ясли, нов модел на средното професионално и профилирано образование, откриване на висше аграрно учебно заведение; граждански форум за обмен на идеи и практики в реформирането на Добрич; реконструкция на техническата инфраструктура - подмяна на водопроводната мрежа и канализация, равнопоставеност на всички квартали; откриване на дневни домове за възрастни хора; ефективно разпореждане и стопанисване на общинската собственост; екологичен обществен транспорт достъпен и за хората с двигателни увреждания; модерна политика в сферата на културата, опазване на културното ни наследство; справедливо разпределение на средствата за спортните клубове, изграждане на общински площадки за масов спорт във всеки квартал със свободен достъп; подкрепа на детското и училищното здравеопазване и здравеопазването в града; подобряване на туристическата реклама; отговорност  при изпълнение на поетите обещания.
- С какви проблеми се сблъскват добричлии?
- Основен проблем, е липсата на работни места и това че младите хора напуснаха града ни. Голям проблем е огромната загуба на вода от амортизираната водопроводна мрежа, поради което гражданите на общината плащат едни от най-високите цени в страната.
- Какво трябва да се промени в града?
- Задачата на общината е не само веднъж в годината да разпредели бюджета по параграфи, а  целогодишно да работи за неговото текущо и бъдещо  осигуряване. Данъците и таксите не са единствен източник на приходи. Общинските дружества не са доведено дете, а предприятия с дейности, които при добра организация могат да подобрят икономическите си резултати. За да сме град мечта, не са достатъчни лозунги, градинки и пейки, а високо образовани кадри, които ще останат тук, само ако има добри и перспективни условия за нормален човешки живот. 
- Каква е оценката ви за управлението на града до момента?
- Това, че кметът оповести, че общината е най-големият работодател само по себе си говори за управлението на града ни в продължение на три мандата. Обикновено общините се хвалят с привлечени инвеститори, с разкрити работни места, докато в Добрич няма производство, а само администрация.
- Какви хора очаквате да застанат зад вас?
- Кандидатите за общински съветници са професионалисти всеки в своята област, в листата ни има много нови лица, много млади хора, но и много доказали се и уважавани в града хора. Разчитам гражданите на Добрич да видят в наше лице промяна за града.
- Каква трябва да бъде лявата политика в местната власт?
- Политика, насочена към хората и в полза на хората, затова и нашето лого е: "За Добрич време за справедливост".
- Ако бъдете избрана за следващия кмет на Добрич, кое е първото нещо, което ще направите?
- Срещи с гражданите отново по всички квартали, за да можем да определим приоритетите и да започнем изпълнението на поетите ангажименти към добричлии.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ