19 Април 2024петък11:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ще се събуди ли Европа?

/ брой: 245

автор:Галина Младенова

visibility 1079

Европейският съюз е обречен на дългосрочен икономически упадък и изоставане от останалия свят. Мрачната прогноза не е на някой яростен евроскептик, а на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Всъщност той не за първи път бие камбаната. Още през миналия месец в словото си за състоянието на Съюза пред евродепутатите Юнкер обяви, че ЕС не е в добро състояние и призова европейците да свалят розовите очила. "Липсва Европа, усеща се недостиг на Европа и недостиг на Съюза в този ЕС", каза тогава той. Сега председателят на Еврокомисията определи и виновника за това положение - националните лидери, които "не се обичат" достатъчно помежду си и така заплашват "любовната връзка" на интеграцията.
В думите на Юнкер има много истина. За каква любов да говорим, когато европейски президенти и премиери гледат как да си подложат крак един на друг? Как по друг начин да определим издигащите се по спешност огради на Стария континент? Миграционният наплив наистина е огромен проблем за Стария континент, но защо тези огради не се строят по външните граници на ЕС, а в центъра на Европа? За каква интеграция говорим, когато "големите" в ЕС заплашват "малките" със санкции, ако не приемат бежанските квоти?
Колкото до икономиката на Европа, няма как да имаме по-добри очаквания, след като европейците сами отрязаха клона, който им осигуряваше сериозните приходи - Русия. Тук "любовната афера" с Америка се оказа по-силна от трезвия разум. Така че сега европейците просто жънат плодовете на посятото от тях самите.
Хубаво е, че председателят на ЕК от време на време бие камбаната. Лошото е, че засега "локомотивите" в ЕС не го чуват.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 477

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 585

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 541

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 605

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 499

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ