26 Април 2024петък07:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скука в НДК в нощта на вота

Партиите и телевизиите пренебрегнаха международния пресцентър

/ брой: 247

автор:Александър Симов

visibility 936

Двете най-големи политически сили ГЕРБ и БСП обявиха, че няма да дават пресконференции в нощта на вота. Това на практика обезсмисли събитието в НДК, което от година на година става все по-скучно и непосещавано.
В централата на ГЕРБ в нощта на вота се разнесоха скандирания "Победа" и шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов обяви, че имат десет избрани още на първия тур кметове в 10 областни градове. Нека да изпитаме удоволствието от тази победа, призова Цветанов. След това той остро нападна коалиционните партньори от Реформаторския блок, като ги призова да се извинят за нападките към Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Атанас Камбитов.
Кандидатът на БСП в столицата Михаил Мирчев обвини социолозите в "гигантска манипулация". "В момента провеждаме абсурдни избори, включително вече няма интернет, публичните ресурси на ЦИК и МВР не работят и цари паника", заяви Мирчев "В тази ситуация ГЕРБ и Цветан Цветанов могат да произведат в момента каквито данни искат", добави той.
Изпълнителното бюро на БСП се събра на съвещание, а организационният секретар на партията Станислав Владимиров коментира, че управляващите са принизили дебата по време на кампанията и са използвали целия си ресурс, за да притискат кандидати на левицата. Имаше редица сигнали за нарушения, нервничене от страна на хората заради референдума, който се провали, каза той.
 По-объркани избори едва ли има, коментира евродепутатът и член на партийното ръководство на БСП Илияна Йотова на влизане в НДК. Референдумът се провали и това е много жалко, защото тогава, когато се пита народът, не трябва да има провали, коментира Йотова, според която допитването е било лошо организирано. Ако съдим по информацията, която имаме до момента, БСП запазва мястото си на втора политическа сила, каза Йотова. Засега БСП запазва умерения си оптимизъм, заключи тя.
При липсата на пресконференции залата в международния пресцентър остана полупразна през цялото време. Единствено кадрите на "Протестна мрежа" се мотаеха там през цялата вечер в опит да убедят някого, че референдумът бил успешен.
Към полунощ започна пресконференцията на ДПС. На журналистически въпрос защо изявленията им започват толкова късно, лидерът на партията Лютви Места заяви, че е изчаквал конкретни резултати от вота.
Въпреки сериозният анализ, който направи ДПС за изборите, нощта в НДК си остана безцветна. Скуката беше толкова голяма, че още към 10 часа телевизиите започнаха да раздигат своите студиа. Медиите се концентрираха върху драмата на Волен Сидеров в НАТФИЗ и никой повече не се интересуваше какво става в НДК.


Лютви Местан:
Измитането на ДПС от властта е мисия невъзможна

Измитането на ДПС от властта е мисия невъзможна, в страната има нова политическа реалност, вотът дава кураж на Борисов за нов тип управление, но Движението не иска да влиза в него в рамките на този парламент. Такъв анализ направи лидерът на ДПС Лютви Местан. Към размислите си той добави благодарности за редица общини, в които партията му печели, и се похвали с "либерална ниша" в Криводол, Борован и Хайредин. Той не отговори на въпрос възможни ли са предсрочни парламентарни избори, обяснявайки, че заради силния резултат на ГЕРБ това зависи от Борисов. Местан поздрави ГЕРБ за успешното им представяне и се обърна назидателно към партньора им в управляващата коалиция - Реформаторския блок. По думите му блокът трябва да смени менторския си тон, ако се окаже с повече министри, отколкото кметове.
Местан декларира, че партията му бележи второто си най-добро представяне на местни избори, като изостава единствено спрямо резултатите си от 2007 г.


ДПС обявиха, че трябва да се търси нова формула на властта
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ