23 Април 2024вторник19:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За 2010 година

Русия е изнесла въоръжения за $10 милиарда

В момента руска военна техника купуват около 70 страни в света

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 112

Обемът на портфейла от експортни по-ръчки на руско въоръжение и военна техника в най-близка перспектива се оценява на 30 милиарда долара. Това, както съобщава ИТАР-ТАСС, е заявил първият заместник-директор на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество на Русия Александър Фомин. По думите му, обемът на експорта през 2011 г. ще съставлява една трета от посочената сума.
"Планът за миналата година е изпълнен и руският експорт зад граница е малко повече от десет милиарда долара. Изхождайки от това, можем примерно да си представим какви планове могат да възникнат за тази година", е отбелязал Фомин на пресконференцията на индийския авиосалон Aero India 2011 в Бангалор. По-рано бе съобщено, че само по линия на "Рособоронекспорт" Русия през 2010 г. е изнесла въоръжение и военна техника за 8,5 милиарда долара.
В края на м.г. генералният директор на "Рособоронекспорт" Анатолий Исайкин обяви, че за периода 2000-2010 г. военните доставки на Русия зад граница са надминали 60 милиарда долара. През 2009 г. обемът на военния експорт е бил 8,8 милиарда долара, от които 7,4 милиарда по линия на "Рособоронекспорт", основния доставчик на руска военна продукция зад граница.
През февруари м.г. директорът на ФСВТС Михаил Дмитриев заяви, че годишният военен експорт на Русия в близките няколко години ще държи ниво около 9-10 милиарда долара, като участието на "Рособоронекспорт" в този обем ще бъде не по-малко от 80 процента. В момента руско въоръжение и военна техника купуват около 70 страни по света.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ