19 Април 2024петък21:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Керванът си пътува

/ брой: 266

автор:Мария Нинова

visibility 932

Колкото по-надълбоко ровиш в нещо, до толкова по-голяма мръсотия ще стигнеш. Едва ли остана неопетнено и некорумпирано звено в държавата. Не може всичко да се слага под общ знаменател и да се заклеймява, но фактите са си факти. След като на обществото в последните години бе внушено, че преди Бойковото управление едва ли не не е имало магистрали и асфалт, а всяко новосложено паве се превръща в лентов спектакъл за управниците ни, вдигнаха винетките под претекст, че им трябват пари за ремонт на тези пътища. Сега на шофьорите бе сервирана нова изненада. Първо в Бургас и Русе, а сега във Варна и Шумен от КАТ информираха, че временно няма да извършват регистрация на коли заради липса на номера. В София се очаква този куриоз да настъпи след Нова година.
Едва ли за някого ще бъде изненада, че причината за поредния гаф са две обществени поръчки за 30 млн. лв., като загубилите обжалват. И докато няма решение, спечелилият няма възможност да направи доставки. Уникално. Разбира се, никой не носи отговорност, а тези, които трябва да я понесат, я търсят извън себе си. Обществените поръчки са се превърнали в състезание, в което всеки иска да участва, но не с цел победа, а рекет. От години е обществена тайна как се печелят поръчки. Ако си приближен на поръчителя, успехът ти е гарантиран. 
Съобщения като "Кумецът на Цветанов печели обществени поръчки за 25 млн. лв. при ГЕРБ", "Фирма спечели обществена поръчка след приключването на работата по нея", "Баничари и фризьори печелят обществени поръчки за строителство" са капчица в океана от гафове, а за колко още и не знаем... Въпросът е докога ще се търпи това положение? Всеки си прави каквото си поиска, както си поиска, измива си ръцете и продължава напред.
Абсурдите са зад всеки ъгъл, а керванът си пътува...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ