20 Април 2024събота08:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Лекциите на Митко Методиев

Кой ще се заселва у нас или И бежанците дигнаха ръце

/ брой: 269

visibility 22

Преди няколко дни чух по национална медия как един умник успокояваше народонаселението, в смисъл, че няма страшно, бежанският поток няма да ни залее, но не защото границата ни се пази толкова непреодолимо, колкото твърдят управляващите, а защото нашата страна не представлява интерес за имигрантите, те си искат Германия, Швеция и Норвегия си искат, а също така мъгливия Албион.
Няма да споря със споменатия умник. Че не щат бежанците да се заселват за постоянно у нас – не щат. Това е вярно. Но трябва ли този факт да ни радва?
Това – първи въпрос. Втори въпрос – от какво бягат те и какво търсят? И защо се стремят да минат през страната ни като през малка гара?
Отговорите са от ясни, по-ясни. Бягат от войната, бягат от несигурността, бягат от бедността. Е, как тогава да искат да се установят за постоянно в България?! Вярно, официално тук война няма, но ето че гранатомети гърмят в центъра на столицата ни. Ми то на сириеца или на афганистанеца, ако му липсва гранатометен тътен, той ще иде в Палмира или в Кабул, за какво му е да бие толкова път до София. Ако е петимен да се изхранва с огризки, това може да го прави и по родните си места, а не да рови тука из кофите за боклук досущ като български пенсионер. Ако иска да бъде излъган, пребит и ограбен – пак може да удовлетвори желанието си там, сред близки и познати, а не тук – в тази пуста чужбина.
С други думи, нашата родна страна, нашата мила България не е привлекателна за бежанците. Ето, според последни данни Гърция и Италия изпитват трудности да намерят желаещи сред регистрираните там бежанци, които да бъдат преместени доброволно в България. Затова в момента бежанският център в столичния квартал "Враждебна" стои празен, в очакване на първите чужденци, които ще се осмелят да дойдат у нас. Не ги привличат нито нашите природни красоти, нито прекрасните ни магистрали. Те си искат, пак повтарям, Германия, Скандинавските страни, Англия си искат. А България – не, та не! На тях им трябват сигурност, законност, прилични доходи, спокойствие.
Много се говори и се пише напоследък, че нашите младежи – образовани, кадърни и интелигентни, все повече и повече се насочват към прословутия „Терминал 2“. И това, според всички анализатори, е ужасно. Мисля си, че по-ужасно е това, че дори бягащите от войни, разруха и бедност не желаят да се заселят у нас. Впрочем тяхното нежелание най-добре обяснява синдрома „Терминал 2“.  А вие как мислите?

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ