26 Април 2024петък06:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Безгранична наглост

/ брой: 269

автор:Мая Йовановска

visibility 886

В интернет циркулира карикатура, на която се вижда автомобил, почти изцяло погълнат от огромна дупка на пътя, а дебел полицай е приклещил оцелелия шофьор и ехидно му вика: "Опааа, на някой май му е изтекла винетката". И като знам състоянието на някои пътища в страната, пък и какви цени на винетките за следващата година ни натресоха управляващите, от картинката хич, ама хич не му става смешно на човек. Става му тъжно.
Още след като станаха известни през миналата седмица огромните цени на стикерите за догодина, започнаха и протести. В неделя ще бъде поредният. Едно на ръка, че сумата от 97 лв. е сериозен удар по джоба на средностатистическия български шофьор, ами и на хората въобще не им е ясно за какво отиват тия пари при състоянието на пътната ни мрежа. На властимащите обаче очевидно не им пука. Дали пък не се канят с тия пари да запълват зейналите дупки по новите магистрали, на някои от които рязаха ленти повече от веднъж и които наричат "своя гордост".
В опит да смекчи обществените реакции, по време на заседание на парламентарната регионална комисия в отговор на депутатски въпрос за винетките любимката на Борисов Лиляна Павлова изплю, че разбита на 12, сумата от 97 лв. за стикер излизала по само 8 лв. на месец. Абе, евтинийка...
Раздразнена от негативните настроения за мъдрото управленско решение да ни дерат с почти двойни цени, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова пък заяви безпардонно преди ден-два, че щом шофьорите имат пари да сипят бензин в колата си, трябва да заделят и пари за пътя. Тя каза още, че "всеки един трябва да знае, че всяко удоволствие, всяка добра услуга трябва да бъде заплатена". Къде Менда видя тая добра услуга? А защо не обявиха новите цени преди изборите? И въобще, докога ще продължава властта с тая безгранична наглост? Щото при такъв натиск хората вече няма как да кажат - карай да върви. А вдигнат ли се шофьорите...

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ