29 Март 2024петък00:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Това ли е "Велика България"?

/ брой: 44

автор:Лозан Такев

visibility 1872

Натрапчивата реклама по една телевизия "Не пропускайте "Велика България" вика у мен с отрицание: "Пропуснете "Велика България!"
Ако не се занимавах със сатира, ако нямах чувство за хумор, щях да прескоча мнението си, щях да го забравя, да го оставя някъде встрани... Но се сетих за едни изречения от изказване на Алън Дълес, което се раздаваше от ръка на ръка преди години.
Там програмно е казано онова, което става днес в българската култура, в натрапването на нови "ценности" на духовността... Други ще бъдат измеренията сред хората, със всички средства те ще ни отклонят в друга посока - бездуховност, неграмотност, безкултурие. Жестокост, сексуална маниакалност, насилие, безпросветност, смачкано самочувствие.
И всичко това се постига с безсмислени скечове, диалози, ниско равнище, изчерпани вече възможности дори на иначе не съвсем бездарните актьори...
Какво друго да гледа българинът в неделя вечер? Остава му чалгата с постоянен канал, американски и турски сериали по всички екрани, екшъни, които не се препоръчат за хора със слаби нерви и деца под 12 години...
А ние със слабите нерви и по-възрастните от дванайсет години да си гледаме до умопомрачение заглавия като "Велика България" на никому неизвестните сценаристи, продуценти и режисьори...
Кой одобрява подобни продукти? Убеден съм, че са "истинска контрабандна стока". Не са много "по-далече" и останалите сатирични телевизионни шедьоври - "Шоуто на Канала", "Пълна лудница" и куп подобни сурогати, които стигат до екрана без усилия...
Така свикваме с "равнището" и почти се сливаме с циганизацията, пардон, роминизацията, с чалгата - в песните, в сатирата, шоуто, телевизионните формати и игри.
Не, това не е Велика България, дами и господа!
И ако някой има задача да заблуди зрителите, ако иска с нихилизъм да поощри неистовите напъни да бъде автор на подобни телевизионни "творби", да направи впечатление с пошлост, с имитация на смешки от екрана, да му кажем навреме, поне след пет-шест вечерни излъчвания в неделя, след новините: "Не, това не е Велика България!"
А вие пропуснете тая отвратителна екранизация. Нищо няма да загубите.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ