25 Април 2024четвъртък19:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ДПС с амбиция за изпълнителната власт

Имаме управление "на говорене за реформи без реформи", твърди Лютви Местан

/ брой: 275

автор:Дума

visibility 53

ДПС има амбиция за изпълнителната власт, но не в рамките на това Народно събрание. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан на пресконференция вчера. Той подкрепи мераците на партията си с резултатите от местните избори. По думите на Местан подценяването на вота на ДПС цели изкуствено дишане на една обречена на неуспехи властова формула, която управлява страната. Категоричната оценка на ЦС на ДПС е, че резултатът на движението покрива изцяло предварително дефинираните цели на партията. "Независимо от изборните числа продължава много интересна кампания за подмяна на политическа реалност с други виртуални реалности. Забелязахме коментар за едни много интересни числа, които доказват, че еди-кои си партии са били спечелили изборите, други партии, разбирайте ДПС, са ги загубили, но ние разполагаме с числата на ЦИК", категоричен е Местан. Той заяви, че ЦС няма никакво съмнение защо се прави тази мащабна манипулация на публичното съзнание, защото, предвид ситуацията в лявото, в ДПС като изразител на либералния политически център определени кръгове виждали основния риск за властовата формула. Тази оценка за ДПС е истинското признание на растящата сила на партията, каза лидерът на движението.
Според Местан това управление е "на говорене за реформи без реформи", като това се забелязва в редица сектори, сред които сигурност и здравеопазване.
Местан призна, че не е очаквал остри реакции срещу декларацията на ДПС, която той представи в сряда в парламента по повод сваления руски самолет от Турция. Лидерът на движението поясни, че в нея има изразена ясна и категорична евроатлантическа и НАТО-вска позиция. В декларацията ни се съдържа призив, изразен и от НАТО за деескалация на напрежението между Турция и Русия и връщане към диалог, посочи Местан.
По повод записите "Янева-Ченалова" Местан обясни, че е прочел съдържанието на разговорите и е видял, че там се говори за един Делян. "Мислих, че сме оставили в миналото тези долнопробни ченгеджийски номера. Това е добре организирана акция, много добре е подбран моментът, в който разбрахме, че Цацаров е бил в командировка, а премиерът е бил в Китай. За него нямало съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Борисов, не с цел отстраняването му, а с цел да бъде поставен в определена зависимост от авторите на сценария. Успявам да прозра злокобни фигури от недалечното минало, които сега имат говорители в българския парламент, добави Местан.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ